SURPRIZĂ! Senatorul Mihai Goțiu a dezvăluit în ce familie politică europeană ar putea activa Alianța USR PLUS

0

Senatorul USR MIHAI GOTIU a fost întrebat de un telespectator la Via Cluj TV în ce familie politică europeană va activa Alianța USR PLUS și a dezvăluit că se poartă negocieri cu conducerea Aliantei Democratilor si Liberalilor Europeni (ALDE). Din această familie politică face parte și ALDE România, partidul condus de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

“Discuțiile cele mai avansate sunt cu ALDE. Rămâne de vazut dacă ALDE România mai rămâne în Aliantei Democratilor si Liberalilor Europeni. Să vedem ordonanțele lui Tudorel Toader susținut de ALDE al lui Tăriceanu în Guvernul României. Rămâne de văzut și dacă se va forma un grup al partidelor nou intrate în politica europeană – LREM al preşedintelui francez Emmanuel Macron, Ciudadanos din Spania (de orientare liberală – n. red.) și care ar putea să fac un grup politic separat în Parlamentul European. Evident au mai fost discuții și cu verzii europeni, sunt voci în partid care vor și să optăm pentru Partidul Popular European”, a afirmat senatorul USR.

Conducerea Aliantei Democratilor si Liberalilor Europeni (ALDE) a luat in discutie situatia partidului condus de Calin Popescu Tariceanu, membru al aliantei, si a decis sa monitorizeze cu atentie evolutiile politice din Romania si respectarea unor standarde. Unele voci au cerut excluderea ALDE Romania din familia europeană.

De ce? Tudorel Toader, ministru responsabil de tulburările produse în justiție, care au declanșat ample proteste in Romania, este omul propulsat in Guvern de ALDE. Partid care sustine guvernul in ciuda masurilor controversate adoptate in ultimii doi ani.

Cât speră să obțină USR PLUS la alegeri, ce candidaț la prezidențiale vor susține și alte informații interesante, aflați urmărind emisiunea cu senatorul Goțiu.

Liderii USR PLUS își prezintă candidații la Cluj

Co-președinții Alianței Dacian Cioloș și Dan Barna vin sâmbătă la Cluj-Napoca, alături de candidații de pe lista comună Cristian Ghinea, Dragoș Pîslaru, Clotilde Armand, Vlad Botoș, Ramona Strugariu, Vlad Gheorghe, Alin Mituța, Naomi Reniuț, Oana Țoiu, Radu Mihaiu, Andrei Ion, Adriana Cristian, Bogdan Deleanu, Ștefan Pălărie, Silviu Gurlui, Teodora Stoian, Dan Clinci, Octavian Berceanu și Cristina Iurișniți. La eveniment vor fi prezenți și coordonatorii campaniei electorale, Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu.

Programul evenimentului de la Cluj-Napoca va cuprinde:

ora 11:00 – Conferință de presă susținută de președinții celor două partide: Dacian Cioloș (PLUS) și Dan Barna (USR) și candidații de pe lista comună – la ClujHub, clădirea centrului comercial Central, Str. Regele Ferdinand, Nr.22-26, Etaj 3

între 12:00 – 14:00 – strângere de semnături pe traseul Eroilor –> Piața Unirii –> Casa Matei

între 18:00 – 20.00 – Întâlnire cu cetățenii la Cinema Florin Piersic

Candidați

1 Dacian Ciolos PLUS
2 Cristian Ghinea USR
3 Dragos Nicolae Pislaru PLUS
4 Clotilde Armand USR
5 Ioan Dragos Tudorache PLUS
6 Nicolae Stefanuta USR
7 Vlad Botos USR
8 Ramona Victoria Strugariu PLUS
9 Vlad Gheorghe USR
10 Alin Cristian Mituta PLUS
11 Naomi Reniutz Ursoiu USR
12 Valeriu Nicolae PLUS
13 Oana Toiu PLUS
14 Radu Ghelmez USR
15 Liviu Iolu PLUS
16 Radu Mihaiu USR
17 Andrei Ion PLUS
18 Iulian Lorincz USR
19 Adriana Cristian USR
20 Oana Popescu PLUS
21 Camelia Crisan USR
22 Anca Majaru PLUS
23 George Taranu USR
24 Bogdan Deleanu PLUS
25 Stefan Palarie PLUS
26 Silviu Gurlui USR
27 Alexandru Grigorescu Negri PLUS
28 Teodora Stoian USR
29 George Gima PLUS
30 Alexandru Varzaru USR
31 Raluca Amariei USR
32 Anca Radu PLUS
33 Miroslav Tascu Stavre USR
34 Gabriela Maria Mirescu Gruber PLUS
35 Florin Andrei USR
36 Cătălina-Teodora Sofron PLUS
37 Sorin Dan Clinci PLUS
38 Enanuel Stoica USR
39 Iulian Craciun PLUS
40 Octavian Berceanu USR
41 Daniela Serban PLUS
42 Cristina Iurisniti USR
43 Elena Uram USR

banner