Tabără spațială la Mărișel – Dumitru Prunariu a dezvăluit care este cea mai frecventă întrebare pe care o primește

0

Profesori din toate colțurile țării au participat la un curs de științe spațiale, organizat în satul Mărișel, din județul Cluj, sub egida Agenției Spațiale Europene și al ESERO. Invitatul special al acestui eveniment a fost singurul astronaut român, Dumitru Prunariu. La Mărișel, profesorii au învățat cum să facă științele mai atractive pentru elevi. Cursul este organizat în fiecare anla Mărișel pentru că acolo se află singurul observator astronomic privat din Transilvania.

Cursul de științe spațiale a reunit 16 profesori care vor să transmită mai departe copiilor dragostea față de științele exacte. Ei au învățat astronomie practică; au observat corpurile cerești cu ajutorul unor lunete și telescoape și au ascultat Universul cu ajutorul unor dispozitive de radioastronomie, spune fondatorul observatorului din Mărișel, Paul Dolea.

Participanții au fost încântați de cursuri. ”Aceste cursuri sunt utile, iar organizatorii trebuie felicitați”, a spus unul dintre cadrele didactice participante, Ramona Pasztor.

Invitatul special al acestui curs a fost singurul astronaut român, Dumitru Prunariu. El a dezvăluit care este cea mai frecventă întrebare pe care i-o adresează oamenii.

Inițiativa organizării unor astfel de cursuri este una europeană, spune reprezentantul ESERO România, Virgiliu Pop.