Taximetriștii clujeni protestează împotriva Bolt și Uber

0

Câțiva taximetriști din Cluj-Napoca au protestat marți, în ploaie, în fața Prefecturii. Aceștia cer Guvernului abrogarea OUG nr. 49/2019, care permite funcționarea firmelor de transport alternativ, cum sunt Bolt și Uber. Mai devreme, au protestat pe străzile din oraș folosind claxoane, pe traseul: pornire de pe Drumul Sfântul Ion – strada Primăverii – Pod Calvaria – Calea Mănăștur – Calea Moților – strada Petru Maior – Piața Lucian Blaga – strada Napoca – Piața Unirii (latura de Sud) – Bulevardul Eroilor – Piața Avram Iancu – strada Cuza Vodă – Piața Mihai Viteazu.

Șoferii de taxi mai reclamă că platformele Bolt și Uber nu se supun acelorași condiții pe care ei le respectă deja și nu plătesc taxe la bugetul local. Sindicatul taximetriștilor din Cluj-Napoca spune că activitatea de ridesharing ar genera un venit suplimentar de aproape 24.000 de euro la bugetul local, potrivit Ziua de Cluj.

Taximetriștii pot circula pe patru benzi dedicate din Cluj-Napoca

Taximetriștii au voie să circule pe benzile dedicate de pe Nicolae Titulescu, Regele Ferdinand, pe Calea Florești și Splaiul Independenței. Uber și Bolt nu pot circula pe liniile dedicate, deoarece ordonanța de urgență a Guvernului din 2019 nu îi asimilează ca făcând transport public.

După șase ani de stagnare, tarifele au fost majorate la Cluj-Napoca. Cosilierii Locali au aprobat noile tarife în ședința de marți, 27 decembrie 2022, după ce, ultima oară când prețurile au fost ajustate în aprilie. Atunci au crescut de la 2,95 lei/km la 3,11 lei/km pe timp de zi și de la 3,25 lei/km la 3,43 lei/km pe timp de noapte.

VEZI ȘI:

Parada mașinilor ARO: Cine sunt pasionații de vechi mașini românești

Două bancnote ușor de falsificat vor dispărea definitiv – Dacă le ai, scapă de ele urgent

Mașina solară construită la UTCN Cluj-Napoca va participa la competiția World Solar Challenge în Australia

 

 

 

banner