Mașina solară construită la UTCN Cluj-Napoca va participa la competiția World Solar Challenge în Australia

0

Universitatea Tehnică Cluj-Napoca construiește o mașină solară cu 3 roți care va parcurge, în premieră, 3.200 de km la un concurs în Australia alimentată doar cu energia primită de la soare. La competiția World Solar Challenge sunt înscrise 66 de echipe din întreaga lume. 

Vehiculul solar are propulsie electrică, este unul ultraușor, având o caroserie din fibră de carbon, și cântărește în jur de 200 de kg. Alimentarea se face pe bază de panouri fotovoltaice care ocupă aproape 5 mp din suprafața mașinii.

”Vom participa la competiția World Solar Challenge în Australia, care începe în 22 octombrie și durează 7 zile. Piloții sunt 6 studenți care se vor schimba o dată la fiecare 2 ore.

Viteza maximă a mașinii este în jur de 80-90 de km pe oră, dar la competiție vehiculul se va deplasa cu o viteză medie de 65 de km pe oră, ținând cont că va trebui parcursă o distanță de 3.200 de km, între Darwin și Adelaide”, a spus conf. univ. Ștefam Breban, coordonator al echipei UTCN.

Participare în premieră pentru România

Prof. univ Călin Neamțu, de asemenea coordonator al echipei, a declarat la rândul său că această competiție din Australia este cea mai importantă din lume a vehiculelor solare, care are loc în condiții dificile în deșert, la temperaturi ridicate.

”Participarea noastră este o premieră pentru România, suntem prima echipă care a construit un vehicul solar și participă la concursul din Australia.

Mașina se va conduce pe autostrăzi câte 8 ore pe zi și se va campa unde vom ajunge la finalul fiecărei zile. Anul trecut am fost prezenți la o competiție de 24 de ore în Europa, dar acum e altceva. Obiectivul nostru este să terminăm cursa și încercăm să câștigăm un loc pentru cea mai bună echipă de debut”, a spus Neamțu.

De remarcat este că piesele componentae ale caroseriei din fibră de carbon ale mașinii, dar și unele de mici dimeniuni, au fost realizate chiar la UTCN, cu ajutorul unui utilaj modern, numit autoclavă, care nu se mai găsește în nicio universitate din România.

”Aici avem posibilitatea să presăm fibrele de carbon”, a explicat și prof. univ. Paul Bere.

Ce spun studenții

Una dintre studentele din echipă, Daiana, s-a ocupat în cadrul proiectului de partea de proiectare a cupolei mașinii, ventilație, suporturi pentru faruri și colantarea vehiculului.

”Stau până seara târziu să pregătim mașina. Îmi plac mașinile, de aceea am venit la această facultate”, a spus Daiana. Proiectarea mașinii solare a început în octombrie 2022, iar de atunci au fost realizate mai multe versiuni.

”Suntem în momentul construcției, iar următoarea provocare este plecarea în Australia. Eu am lucrat în medie peste 12 ore pe zi la acest proiect”, a spus Gabriel Eric, absolvent al UTCN,  care este în primul an la master.

Unul dintre cei 6 piloți ai mașinii, Raimond, a explicat că un aspect important de care trebuie ținut cont în concurs este riscul pentru șoferi, în condițiile în care mașina solară nu are airbag-uri, iar sistemele de siguranță sunt reduse.

”Avem doar o centură în șase puncte care ne asigură un anumit sistem de siguranță și rollbar-ul care ne protejează capul. Am pilotat și mașina de anul trecut, iar față de o mașină clasică aceasta este mult mai rudimentară, fiind mai apropiată de o bicicletă la condus, dar ne-am descurcat deși condițiile de șofat nu sunt simple”, a explicat Raimond, absolvent la UTCN, masterand.

Un alt pilot al mașinii, Sebastian, student în anul 3, a afirmat că cei care se vor ocupa de condusul mașinii solare vor încerca să se ajute unii pe alții pentru a se reuși atingerea obiectivului, și anume încheierea cursei.

Echipa UTCN ar mai avea nevoie de un sprijin financiar pentru transportul mașinii solare pe calea aerului până în Australia, astfel că cei care doresc să ofere o mână de ajutor o pot face prin încheierea unui contract de sponsorizare cu universitatea.

 

 

banner