Temperaturi scăzute și ploi slabe la început de noiembrie – minimele pot ajunge la 5 grade

0

Administrația Națională de Meteorologie a publicat o estimare a evoluției temperaturilor și precipitațiilor pentru două săptămâni, în intervalul 2-15 octombrie 2023. Potrivit acesteia, în Transilvania nu vor mai fi temperaturi ridicate în perioada următoare.

Maximele se vor situa între 19 și 24 de grade pe timp de zi, însă minimele pot ajunge la 5 grade pe timp de noapte:

„Până în data de 4 octombrie vremea se va încălzi, astfel că maximele termice vor ajunge să atingă, în medie, 24 de grade, iar minimele din dimineața următoare vor fi de 10…11 grade. Vor urma trei zile de răcorire, în medie cu 5 grade, apoi, până la finalul intervalului de prognoză vor fi variații ale mediei temperaturilor maxime între 19 și 24 de grade, iar a minimelor între 5 și 9 grade. Ploi slabe vor fi posibile doar trecător și pe suprafețe restrânse”, potrivit prognozei ANM.

Vremea la munte

Media temperaturilor maxime va avea variații între 11 și 16 grade, iar a minimelor, în general, între 2 și 7 grade. Trecător va ploua, dar, în general, pe arii restrânse și slab cantitativ, cu o probabilitate mai mare în jurul zilei de 5 octombrie și după data de 10 octombrie.

banner