Tenul acneic: cele mai eficiente metode de tratament PASTILA IOANEI

0

Tipul de ten nu ni-l alegem, ci îl moștenim. De aceea, trebuie să-l acceptăm așa cum este, să-l îngrijim corespunzător și să îl ferim de factorii care îl agresează. Acneea este cea mai frecventă afecțiune dermatologică care apare pe un ten mix-gras și are un impact psiho-social major asupra celor afectați. În emisiunea Pastila Ioanei vorbim despre pașii esențiali în îngrijirea tenului acneic și despre cele mai eficiente metode de tratament.

Acneea este frecventă la adolescenți și dispare de regulă în jurul vârstei de 20 ani, dar sunt cazuri în care poate persista până la vârsta adultă, mai ales în cazul femeilor.

Rutina

Dacă v-ați propus să scăpați de acnee, va trebui să respectați o rutină: Veți avea nevoie de doar câteva minute de două ori pe zi, dimineața și seara.

1. Primul pas: în fiecare seară, tenul trebuie curățat temeinic de machiaj și praf dar și de sebumul produs de piele în timpul zilei. Produsul potrivit este reprezentat de dermatocosmeticele din farmacie, ape micelare, soluții nealcoolice, neastringente și care înlătură corect substanțele de pe ten.

2. Următorul pas este spălarea cu produse spumante blânde care îndepărtează ultimele impurități din pori.

3. Al treilea pas constă în aplicarea produselor-tratament pe pielea perfect uscată. În funcție de severitatea formei acneei, se pot aplica produse topice de la cele mai blânde până la cele agresive, numai la indicația medicului dermatolog.

4. Dimineața vă recomand spălarea cu apă călduță, iar ulterior aplicareaunei creme hidratante speciale noncomedogenică,pentru ten mixt/gras.

5. Pe urmă se aplică o cremă de protecție solară, dermatocosmetică, cu SPF de minimum 30+.

6. Este total nerecomandată folosirea zilnică a produselor de machiaj groase, compacte, cu putere mare de acoperire. Nu sunt recomandate nici gomajele sau scruburile frecvente pentru a nu irita pielea și înrăutați starea leziunilor.

Tratament

În ceea ce privește variantele de tratament, vă recomandăm:

–        Cremele dermato-cosmetice

–        Cremelele medicamentoase cu acid salicilic, peroxid de benzoil și adapalen care sunt de elecție în tratamentul acneei când nu este suficient tratamentul dermatocosmetic sau se combină cele două

–        Terapii cu laser și cu lumină albastră

–        Tratamentul cu probiotice

În ultimii ani s-au făcut diverse studii clinice care au dovedit eficienta probioticelor în tratamentul acneei. S-a demonstrat că probioticele inhibă direct Propiobacterium acnes, unul din factori responsabili de apariția acneei, refăcând echilibrul bacterian la nivelul pielii. Totodată, au și un puternic efect antiinflamator.

Omni-Biotic 6

Și dacă tot vorbim de produse cu proprietăți probiotice, aș menționa OMNi-BiOTiC® 6, care conține 6 tulpini bacteriene cheie care colonizează întreaga mucoasă intestinală, de la duoden la rect.

Acest produs contribuie la reechilibratea florei intestinale ceea ce poate genera un efect imuno-modulator puternic, prin producția de interleukină-10 și implicit scăderea reacțiilor imune inflamatorii și alergice .

De asemenea, OMNi-BiOTiC® 6 consolidează bariera intestinală ce are rol rol important în tratamentul acneei și alergiilor, în stimularea sistemului imunitar sau în dezechilibrele florei intestinale.

Cu OMNi-BiOTiC® 6 puteți aduce întregul corp în echilibru, implicit și pielea, deoarece un intestin sănătos înseamnă o piele frumoasă.

La final vă amintesc ceea ce spunea Constantin Brâncuși despre frumusețe, și anume că“Trupul omenesc este frumos numai în măsura în care oglindeşte sufletul”. Să ne vedem cu bine!

AUTOR: Ioana Gabor, doctor farmacist

VEZI ȘI: