Terminalul plecări din Aeroportul Internațional Cluj-Napoca va fi extins – finalizarea lucrărilor este fixată în februarie 2024

0

Terminalul de pasageri plecări, aflat pe latura de nord a Aeroportului Internațional “Avram Iancu” din Cluj-Napoca, va fi extins cu aproximativ 7200 de metri pătrați și modernizat cu echipamente de ultimă generație, printre care se numără și două filtre suplimentare de securitate. De asemenea, proiectul include și extinderea platformei de staționare a aeronavelor, respectiv construirea unui sistem de panouri fotovoltaice, deoarece, în următorii ani, reprezentanții aeroportului își doresc să atingă independența energetică.

Situația care, probabil, va reprezenta un disconfort pentru pasageri constă în faptul că, pe toată perioada lucrărilor, aceștia vor fi nevoiți să aștepte în mai multe containere special amenajate, astfel încât nu le va fi permis accesul la facilitățile obișnuite ale unui aeroport, precum întregul lanț de magazine. În reportajul de mai jos, puteți urmări declarațiile oferite de directorul general al aeroportului, David Ciceo, și de directorul regional al firmei Bog’Art, Ionuț Ioniță.

Aeroportul Cluj poate atinge cifra de trei milioane de pasageri în 2023

Reprezentanții Aeroportului Interanțional Cluj își propun ca, în acest an, să depășească cifra de trei milioane de pasageri, obiectiv pe care îl consideră realizabil în contextul în care ne aflăm abia la începutul verii. Totodată, extinderea terminalului plecări situat pe latura de nord va contribui la gestionarea fluxului de pasageri în intervalele de timp aglomerate, în special la orele de vârf.

Valoarea totală a investiției depășește 365 de milioane de lei, din care cofinanțarea Uniunii Europene este de aproape 130 de milioane de lei, iar cea a Bugetului de Stat de aproape 20 de milioane de lei. De asemenea, pentru acoperi cheltuiala de peste 200 de milioane de lei, reprezentanții aeroportului au apelat și la un credit de 80 de milioane de lei. Termenul de finalizare a proiectului este fixat pe 10 februarie 2024.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Aeroportul din Cluj a anunțat trecerea la un sistem de aterizare a avioanelor în cazuri de ceață densă

Aeroportul Cluj: Eveniment aniversar la 10 ani de când poartă numele marelui erou naţional Avram Iancu

Pasagerul cu numărul 1 milion în anul 2023, pentru a 12-a oară în istoria Aeroportului Cluj

banner