TIFF, ediția de pandemie – Cum a fost gala de deschidere

0

Cel mai important festival de film din România, TIFF, și-a deschis porțile în Piața Unirii din Cluj. Gala de deschidere a fost organizată în aer liber, la fel cum vor fi organizate absolut toate proiecțiile din cadrul acestei ediții. Organizatorii festivalului au luat toate măsurile posibile pentru a încerca să împiedice răspândirea pandemiei de coronavirus.

Filmul de deschidere al TIFF 2020 a fost La Belle Epoque, o comedie franceză pentru care biletele de intrare au fost epuizate încă din prima zi. De asemenea, au fost pline și celelalte curți de școli, muzee sau alte locuri în care sunt organizate proiecții în cadrul TIFF. Toate proiecțiile au loc în aer liber, spune fondatorul TIFF, Tudor Giurgiu.

Spectatorii sunt insistent rugați să respecte toate regulile sanitare: distanțare fizică, purtatul măștilor de protecție, dezinfectare și bună-dispoziție, mai spune Tudor Giurgiu.

Ediția din acest an a TIFF va avea mai puține proiecții decât precedentele. În total, aproape 140 de filme vor putea fi vizionate de pasionații de cinematografie în locuri precum campusurile Universității Babeș-Bolyai și Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, liceului Istvan Bathory, dar și în Vlaha sau Bonțida. De un mare interes se bucură zilele filmului maghiar, iar printre producțiile care au stârnit interesul publicului se numără filme din Argentina sau din Franța. Și în acest an sunt păstrate secțiuni precum Let s Go Digital sau EducaTIFF. Ultima va fi găzduită de curtea Muzeului de Artă.

banner