Studiu: Pandemia schimbă atitudinea față de muncă – ce rezultate au fost obținute

0

Un studiu realizat de o companie internațională de soluții arhitecturale a urmărit schimbările apărute în mentalitatea angajaților după pandemia de COVID-19. Statisticile arată faptul că 87% dintre respondenți vor să petreacă cel puțin o zi din săptămână la biroul unde își desfășoară activitatea profesională, însă aproape jumătate dintre aceștia ar prefera să lucreze de acasă.

“În urmă cu zece ani, Steelcase a deschis cel de-al treilea centru global de servicii, la Cluj. […] Pe atunci, acesta avea 56 de angajați și presupunea reinternalizarea unor activități din zona de financiar și IT. Astăzi, avem 350 de angajați, iar Clujul este cel mai mare birou din Europa și una dintre locațiile cheie, la nivel global”, a precizat managing directorul Mihaela Oltean.

Emil Boc: “La Cluj, diferența o fac oamenii și pofta lor de viață”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, este de părere că mediul privat ar trebui să ofere cât mai multe locuri de muncă, astfel încât tinerii educați să rămână și să lucreze în țară.

“La Cluj, față de alte comunități, diferența o fac oamenii, talentele și incredibila lor mobilizare, pofta de viață pe care o creează și dorința de a fi împreună. […] Calea de a ieși din sărăcie, de a avea un salariu mai bun, este prin educație. Un om educat, nu va fi predispus nici la droguri, nici la violență și nu va avea niciodată accente xenofobe, rasiste sau de altă natură care să pună în pericol siguranța noastră”, a precizat Emil Boc.

Studiul a fost realizat în toamna anului 2021, pe un eșantion de aproape 5000 de angajați, din 11 țări diferite.

VEZI ȘI:

Propunerea UE pentru creșterea numărului mamelor active pe piața muncii

Peste 12.000 de locuri de muncă sunt disponibile pentru candidații interesați să lucreze în vânzări

Care sunt motivele pentru care românii preferă să aibă două joburi – studiu eJobs

banner