TOP 5 festivaluri de muzică din Europa Centrală și de Est în vara 2022

0

Cele mai mari evenimente muzicale din Europa Centrală și de Est revin, pentru publicul de toate vârstele, după doi ani în care majoritatea festivalurilor anuale au fost amânate, din cauza restricțiilor impuse de pandemia COVID-19. Transylvania Today a alcătuit o listă a celor mai renumite festivaluri care vor avea loc în vara anului 2022.

Lista include următoarele cinci nume:

  1. Open’er (Gdynia, Polonia)

29 iunie – 2 iulie

Prima ediție a celui mai mare festival al Poloniei a avut loc, în 2002, în Varșovia. Locația festivalului include suficient spațiu pentru o experiență de camping. Pe scena festivalului din 2022 vor urca artiști precum Dua Lipa, Doja Cat, Twenty One Pilots, Imagine Dragons, respectiv Martin Garrix.

Mai multe detalii despre eveniment pot fi găsite AICI.

2. EXIT (Novi Sad, Serbia)

7-10 iulie

Festivalul EXIT, care a avut loc și în anul 2021, cu un acces limitat la 40 de mii de persoane, este una dintre principalele atracții ale turismului din Serbia, încă din anul 2001. Lista artiștilor care vor urca pe scena actualei ediții îi include pe Clavin Harris, Iggy Azalea, James Arthur, Molchat Doma, respectiv Sepultura.

Mai multe detalii despre eveniment pot fi găsite AICI.

3. UNTOLD (Cluj-Napoca, România)

4-7 august

Cel mai mare festival de muzică electronică din România nu are loc în capitală, ci în reședința județului transilvănean Cluj. Prima ediție a avut loc în anul 2015, însă popularitatea acestui festival este în continuă creștere. Ediția din 2022 reunește artiști precum Major Lazer Soundsystem, Anne-Marie, David Guetta, Don Diablo, G-Eazy, Kygo, Morten, Oliver Heldens și Above & Beyond.

Mai multe detalii despre eveniment pot fi găsite AICI.

3. Sziget (Budapesta, Ungaria)

10-15 august

Unul dintre cele mai mari festivaluri muzicale din Europa a debutat, în anul 1993, sub forma unei clasice petreceri studențești. În limba română, “sziget” înseamnă “insulă”, iar festivalul a primit acest nume deoarece este găzduit pe insula Óbudai, în mijlocul Dunării. Lineup-ul anului 2022 îi include pe Dua Lipa, Justin Bieber, Arctic Monkeys, Calvin Harris, respectiv Kings of Leon.

Mai multe detalii despre eveniment pot fi găsite AICI.

5. Dimensions (Tisno, Croația)

1-5 septembrie

Festivalul croat este recunoscut, în special, pentru călătoriile cu barca pe Marea Adriatică, acompaniate de muzica celor mai buni DJ ai lumii. Participanții la ediția din 2022 îi vor putea vedea pe scenă pe artiști precum Blawan, Maia, Marcellus Pittman, Tama Sumo, respectiv Soichi Terada.

Mai multe detalii despre eveniment pot fi găsite AICI.

VEZI ȘI:

Află care sunt primii artiști care vor urca pe scena UNTOLD 2022

Peste 5000 de locuri de cazare, disponibile la Untold în 2022

TOP 10 melodii românești în istoria Eurovision – vezi care e preferata ta