Tot mai mulți antreprenori din Cluj, interesați să angajeze studenți

0

Criza forței de muncă îi determină pe antreprenorii clujeni să caute soluții ingenioase. De aceea, foarte mulți studenți din Cluj încep să lucreze încă din timpul facultății. Există doi factori care favorizează acest lucru. Primul este faptul că Clujul este un oraș scump, iar studenții se bucură atunci când au posibilitatea să câștige bani. Al doilea factor este reprezentat de criza forței de muncă, ceea ce determină companiile să facă oferte studenților, potrivit ClujToday.ro.

Clujul continuă să atragă noi investitori datorită forței muncă bine calificată, pregătită de universitățile clujene. Totuși, în anumite domenii, precum ingineria sau industria IT, numărul absolvenților este mai mic decât cel al locurilor de muncă oferite de angajatori. De aceea, mulți dintre angajatori încearcă să recruteze studenții încă din anii în care aceștia se află pe băncile universităților. Uneori, studenții primesc stagii plătite de practică sau sunt angajați cu jumătate de normă. În alte domenii, studenții aleg să lucreze din timpul facultății pentru că au nevoie de bani.

Clujul este unul dintre cele mai scumpe orașe din România, iar cheltuielile obișnuite depășesc uneori posibilitățile financiare ale mai multor familii. De aceea, banii pe care îi câștigă studenții îi ajută să rămână la universitate. În alte cazuri, studenții sunt motivați de posibilitatea de a câștiga experiență relevantă. În acest mod, la finalul studiilor, ei au mai multe șanse de angajare. Antreprenorii din Cluj se bucură de oportunitatea de a lucra cu studenți, în condițiile în care, în Cluj-Napoca, rata șomajului este mai mică de 1 la sută, iar noii angajați sunt foarte greu de găsit.

banner