Transilvania Fashion Festival, un „Eurovision” al modei!

0

Ca în fiecare an, festivalul de modă clujean Transilvania Fashion aduce în premieră publicului colecțiile unor artiști consacrați internațional, dar și creatori la început de drum. În cele trei zile de festival vor urca peste 60 de modele care vor prezenta 45 de colecții ale designerilor invitați la ediția 2023. Zece țări își trimit reprezentanți la FTF 2023. Alături de creatorii români de modă sunt invitați într-o secțiune internațională consistentă, creativă și surprinzătoare, designeri din Italia, Germania, Regatul Țărilor de Jos, Republica Moldova, Ungaria, Cehia, Bulgaria, Serbia și Kazahstan. Află mai multe de la Matei Miko, producătorul festivalului, și Anca Bălan, președintele executiv al Asociației European Fashion Council.

Festivalul a fost conceput să contribuie la amplificarea vizibilității creativității designerilor prezentați, pe vasta scenă Europeană, prin contribuția conjugată a mass media și a partenerilor din European Fashion Council și FashionTV.

FTF 2023 va debuta, vineri seara, de la ora 20:00, cu o spectaculoasă colecție semnată de Kinga Varga, câștigătoarea de anul trecut a trofeului “Moda Cum Laude”. La finalul celei de-a doua zile de festival, va avea loc Gala Laureaților, în cadrul căreia va fi decernat mult râvnitul trofeu.

Secțiunea dedicată universităților de artă aduce în 2023 pe catwalk-ul festivalului șase centre academice cu tradiție în arta vestimentară din România și Republica Moldova: Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, Universitatea Națională de Arte București, Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara, Facultatea de Arte a Universității din Oradea, Facultatea de Design de la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad și Facultatea de Design din cadrul Universității Tehnice din Chișinău (Republica Moldova).

Evenimentul se va desfășura pe esplanada Centrului de Cultură Urbană Casino din Parcul Central „Simion Bărnuțiu” din Cluj-Napoca, în perioada 8-10 septembrie, începând cu ora 20:00.

VEZI ȘI:

45 de colecții din 10 țări într-un weekend de fashion la Cluj!

UNTOLD scoate la vânzare primele 10.000 de bilete – Fanii vor beneficia de un preț special la preînregistrare

Artă și vin la Castelul Corvinilor

 

banner