Transylvania Open a primit Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta

0

Turneul de tenis Transylvania Open WTA 250 a primit Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române. Ceremonia a avut loc la Castelul Regal Săvârșin și a fost însoțită de un eveniment special pe terenul de tenis construit în 1945.

Ceremonia de acordare a Înaltului Patronaj a avut loc la Castelul Regal Săvârșin, în prezența Majestății Sale Margareta și a Alteței Sale Regale Principele Consort Radu, a echipei Transylvania Open, alături de invitați speciali și reprezentanți ai presei. Prin acordarea Înaltului Patronaj turneului Transylvania Open WTA250, Casa Regală a României își exprimă susținerea necondiționată a sportului alb și, implicit, a valorilor pe care acesta le promovează, spune Patrick Ciorcilă directorul turneului de tenis Transylvania Open. 

Prin acordarea Înaltului Patronaj turneului Transylvania Open WTA250, Casa Regală a României își exprimă susținerea necondiționată a sportului alb și, implicit, a valorilor pe care acesta le promovează: fair-play, tenacitate, onoare și respect. Familia Regală sprijină dezvoltarea tenisului în România și încurajează sportivii să persevereze în atingerea excelenței în acest sport. Turneul de tenis Transylvania Open reprezintă o ocazie excepțională pentru comunitatea tenisului românesc și internațional de a se reuni în jurul unui eveniment care face onoare țării.

Ceremonia de conferire a Înaltului Patronaj al Majestății Sale Margareta a fost urmată de un simbolic schimb de mingi pe terenul de tenis din parcul regal între fostul mare tenismen Horia Tecău și directorul Transylvania Open, Patrick Ciorcilă. A fost primul meci jucat pe terenul de tenis de la Săvârșin după anul 1945, când era folosit de Majestatea Sa Regele Mihai. În cinstea evenimentului și în amintirea Regelui, pasionat de tenis și practicant al acestui sport, suprafața de joc a fost recondiționată de echipa logistică Transylvania Open în luna iulie a acestui an, iar pentru refacerea terenului au fost folosite 27 de tone de zgură.

Organizatorii Turneul de tenis Transylvania Open spun că evenimentul reprezintă o ocazie pentru comunitatea tenisului românesc și internațional de a se reuni în jurul unui eveniment care face onoare țării.

Începând cu ediția din 2023, care va avea loc în perioada 16-22 octombrie, Familia  Regală a României va fi reprezentată la Transylvania Open și va fi prezentă la turneu alături de jucători, oficialități și iubitori ai tenisului.

De altfel, Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Principele Radu au fost invitații speciali la cea de-a doua ediție a Transylvania Open din 2022.

Pentru ediția următoare, mai multe jucătoare de top din România și-au confirmat participarea la Transylvania Open, inclusiv Sorana Cîrstea, locul 32 mondial, care va juca pentru prima dată la turneul din Cluj. Ana Bogdan (locul 39 WTA) și Jaqueline Cristian (locul 121 WTA), participante la ambele ediții anterioare, au anunțat și ele că vor participa la turneu.

Cea de-a treia ediție a Transylvania Open va avea loc în perioada 16-22 octombrie 2023 și va oferi publicului meciuri de calibru care se vor juca indoor, pe hard, în BT Arena, pe două terenuri de joc. Turneul va debuta cu două zile de calificări în 14 octombrie și va aduce în competiție 16 jucătoare la calificări, 32 de jucătoare la simplu și 16 echipe la dublu. În joc vor fi puse 280 de puncte WTA și premii în valoare de 259.000 de dolari.

banner