Deținătorii de criptomonede au intrat în vizorul autorităților. Inspectorii ANAF îi verifică pe cei care au obținut venituri din tranzacțiile cu astfel de valori virtuale și nu și-au plătit impozitele. În plus, procurorii investighează cazuri în care cei care au participat la tranzacții au comis înșelăciuni ori alte infracțiuni. Multe dintre investigații sunt pornite din Statele Unite ale Americii, la inițiativa unor instituții precum FBI. Însă acest lucru nu înseamnă că deținerea sau tranzacționarea de criptomonede ar fi ceva ilegal sau imoral, spune avocatul Cristian Roman, partener al societății Iordăchescu și Asociații.
Pur și simplu, cei care fac astfel de tranzacții trebuie să respecte regulile. Una dintre ele este să plătească impozitul de 10 la sută pe care îl plătesc toți cei care realizează venituri în România. O altă regulă importantă este evitarea înșelării partenerilor din tranzacții, mai spune avocatul Cristian Roman.
Care sunt reglementările legale din domeniul tranzacțiilor de criptomonede și care sunt procedurile cu ajutorul cărora autoritățile le oferă proprietarilor acestor tipuri de valori posibilitatea să își pună lucrurile în ordine, aflați din emisiunea Business Cafe.
Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Via Cluj TV pe Facebook printr-un Like mai jos: