Trenduri în IT – Între nevoile pieței și programa universitară

0

Clujul a devenit unul dintre cele mai dinamice centre IT din Europa datorită colaborării dintre mediul de afaceri și universități. Deja, este un fapt binecunoscut faptul că o carieră de succes în IT începe cu un intership încă din perioada în care tinerii se află pe băncile facultăților.

Colaborarea în domeniul pregătirii specialiștilor, în domeniul cercetării științifice și al transferului tehnologic este o condiție necesară funcționării ecosistemului clujean. Cei care vor să performeze în acest domeniu au nevoie de seriozitate, pasiune și răbdare, pentru o carieră trebuie construită în timp, fără a arde etape, spune Anca Vescan, fondatoarea uneia dintre cele mai performante companii de IT din Cluj, Axon Soft.

Universitățile clujene trebuie să își asume rolul de a-i învăța pe tineri cum să învețe. Formarea pe care o asigură trebuie să pună bazele unei cariere serioase, iar cei care aleg să devină programatori vor putea ști cum să se pună la punct cu noile tehnologii și peste 15-20 de ani, spune profesorul Mihaela Dînșoreanu de la Universitatea Tehnică.

Mai multe detalii, în emisiunea Buzz IT, moderată de Claudiu Pădurean.