Turneul de tenis feminin Transylvania Open revine, în octombrie, la Cluj-Napoca

0

Transylvania Open a fost înregistrat, drept turneu oficial, în calendarul competițional al Women’s Tennis Association (WTA). După ce prima ediție, organizată în 2021 la Cluj-Napoca, a reprezentat un succes, Transylvania Open promite să devină unul dintre evenimentele de tradiție ale tenisului feminin.

Oficialii WTA au anunțat perioada în care va avea loc Transylvania Open 2022, 8-16 octombrie. La fel ca în cazul ediției precedente, competiția din acest an va fi organizată în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Spațiul din BT Arena, dedicat, în general, meciurilor de baschet, va fi amenajat special pentru un eveniment de tenis indoor.

“Cluj-Napoca a fost anul trecut singurul oraș din Europa cu două turnee WTA: Winners Open și Transylvania Open. Am primit multe aprecieri din partea oficialilor. […] Este un turneu care cu siguranță va deveni o tradiție și care are toate șansele să crească. Anul acesta vom avea o nouă competiție puternică indoor, cu jucătoare de top și cu miză mare”, a declarat directorul Transylvania Open, Patrick Ciorcilă.

Miza ediției precedente a fost una foarte mare pentru lumea tenisului feminin. Câștigătoarea turneului urma să ocupe ultimul loc disponibil în Turneul Campioanelor. În finala Transylvania Open 2021, jucătoarea din Estonia, Anett Kontaveit, a învins-o, în două seturi, pe Simona Halep. Ulterior, aceasta a pierdut finala Turneului Campioanelor, împotriva jucătoarei spaniole Garbine Muguruza.

Turneul din BT Arena va debuta cu două zile de calificări. 32 de jucătoare la simplu și 16 echipe la dublu vor concura pentru cucerirea trofeelor. De asemenea, în joc vor fi puse 280 de puncte în clasamentul WTA și premii în valoare de 275 de mii de dolari.

VEZI ȘI:

Lovitură grea pentru organizatorii turneului de tenis Transylvania Open WTA250: nu vor avea public, deși au vândut aproape toate biletele

Tinerii clujeni se pot înscrie ca voluntari la Sports Festival – vezi condițiile

VIDEO Mesajele jucătorilor europeni pentru meciul de retragere al lui Mutu