Turnul Pompierilor, deschis de Noaptea Muzeelor – Pompieri în costume de epocă vor oferi un tur ghidat clujenilor

0

Turnul Pompierilor va fi deschis cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor. Pompierii s-au pregătit din plin pentru a-i întâmpina pe vizitatori și pentru a le oferi momente memorabile. Cei care doresc să participe, sunt așteptați în data de 13 mai 2023, în intervalul orar 18:00-24:00. 

Trecerea timpului a dus la modalități diferite de organizare a pompierilor, până la ceea ce cunoaștem în prezent. Pentru a înțelege și mai bine istoria salvatorilor clujeni, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al Județului Cluj, alături de Centrul de Cultură Urbană din cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, vă invită la Turnul Pompierilor, cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor. Astfel, vă așteptăm sâmbătă, 13 mai 2023, în intervalul orar 18:00-24:00.

Pompieri îmbrăcați în costume de epocă vor oferi clujenilor un tur ghidat pe strada Tipografiei, iar publicul va putea vedea două hipo-pompe de colecție din secolul XX, precum și tehnica modernă de intervenție. Întregul tur va culmina cu o vizită în Turnul Pompierilor, proaspăt reabilitat, unde clujenii se vor bucura de o panoramă superbă asupra orașului. De asemenea, în interior am amenajat o expoziție inedită cu artefacte și uniforme folosite de către pompieri.

Referitor la Turnul Pompierilor, acesta a fost deschis în luna martie, după un
amplu proces de reabilitare. Cu alte cuvinte, a fost reparată întreaga structură a turnului, acoperișul de sticlă fiind înlocuit de o terasă cu rol de observator urban.

Turnul Pompierilor se află în circuitul turistic al orașului atât ca punct de belvedere – nivelul superior permite vizualizarea unei panorame de 360° asupra orașului – precum și ca spațiu dedicat evenimentelor culturale.

banner