U-BT Cluj-Napoca a luptat până la epuizare în Italia, însă a înregistrat un nou eșec în EuroCup

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au fost învinși miercuri, 8 februarie, în deplasare, de formația Germani Brescia, scor 103-84, în cea de-a cincea etapă din returul grupelor EuroCup. Astfel, campioana României a ajuns la un bilanț de patru victorii, respectiv zece înfrângeri și este cu un pas și jumătate eliminată din cărțile calificării în fazele eliminatorii ale competiției europene.

Primul angajament al confruntării a fost câștigat de gazde, care au deschis scorul cu două puncte venite din acțiune. După alte șapte minute de joc, italienii și-au creat deja un avans de șase puncte pe tabela de marcaj. Clujenii au luptat pentru a reduce acest handicap, astfel încât, cu 30 de secunde înainte de încheirea sfertului, diferența a fost micșorată la o singură lungime. În cele din urmă, după primele 10 minute ale partidei, scorul era 22-19.

Sfertul secund a început foarte bine pentru ardeleni, care au și reușit să preia conducerea, printr-un coș înscris de la mare distanță de Stefan Bircevic. Duelul a continuat, iar, după alte cinci minute de joc, diferența era de un singur punct în favoarea oaspeților. Totuși, grație unui coș înscris pe sirenă de italieni, aceștia au beneficiat de un avantaj de patru puncte la jumătatea meciului.

Meci echilibrat în Italia – “studenții” luptă pentru a ieși învingători

Cea de-a doua repriză a început aproape perfect pentru “studenți”, care nu doar că au egalat scorul, însă au și reușit să se distanțeze la trei puncte, datorită celor două coșuri consecutive înscrise din afara semicercului de Jalen Jones. Jocul a continuat într-un ritm la fel de echilibrat, însă gazdele s-au desprins pe finalul sfertului trei și au intrat în actul decisiv cu un avans de patru puncte.

În ultimul sfert al partidei, jocul a continuat să fie la extrem de echilibrat, iar clujenii au avut mai multe ocazii de a prelua conducerea. Din păcate, încurajați de fani, italienii au gestionat mai bine ultimele cinci minute de joc și, în cele din urmă, au reușit să se impună la o diferență categorică de 19 puncte.

U-BT Cluj-Napoca a punctat prin următorii jucători: Kasey Shepherd (17), Jalen Jones (14), Andrija Stipanovic (12), Leo Meindl (11), Karel Guzman (10), Stefan Bircevic (6), Patrick Richard (6), Emanuel Cățe (4), respectiv Nandor Kuti (4). A mai evoluat și David Lăpuște.

Pentru elevii lui Mihai Silvășan, urmează deplasarea la Constanța, acolo unde vor participa în Final 8-ul Cupei României, trofeu pe care nu au reușit să îl câștige în ultimele două stagiuni. În sferturile de finală, aceștia vor întâlni SCM OHMA Timișoara, iar duelul este programat sâmbătă, 11 februarie, de la ora 11:45.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

U-BT Cluj-Napoca se luptă pentru supraviețuirea în EuroCup – “studenții” au făcut deplasarea în Italia

U-BT a aflat ora de disputare a primului meci din Final 8-ul Cupei României – vezi tabloul complet

U-BT Cluj-Napoca, debut cu dreptul în TOP 10 din Liga Națională – “studenții” se impun la scor cu Dinamo

banner