U-BT Cluj-Napoca se reduelează cu unul dintre cei mai puternici adversari din Liga Națională – ce a declarat Silvășan

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca vor întâlni vineri, 23 decembrie, pe teren propriu, formația Rapid București, în prima etapă din returul fazei grupelor în Liga Națională de Baschet Masculin (LNBM). Campioana României este singura echipă neînvinsă după primele opt partide disputate în campionat, în vreme ce giuleștenii, care alcătuiesc una dintre cele mai puternice echipe din acest sezon, au înregistrat șapte victorii și trei eșecuri, astfel încât se clasează pe poziția a doua în clasamentul grupei A.

Deși sunt singurii care nu au pierdut niciun meci, clujenii se află pe locul trei în grupă, deoarece au două partide restante în LNBM. Lideri în clasamentul grupei A sunt baschetbaliștii de la CSM Petrolul Ploiești, care au câștigat opt din cele 11 partide jucate în actuala stagiune.

Totodată, cu două zile în urmă, miercuri, 21 decembrie, ardelenii au fost învinși, în ultimele zece secunde, de formația germană Ratiopharm Ulm, într-un meci dramatic disputat în fața fanilor care au venit în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Astfel, elevii lui Mihai Silvășan au ajuns la șase eșecuri în faza grupelor din EuroCup și au căzut pe un loc care nu le asigură calificarea în fazele eliminatorii ale competiției europene.

Silvășan: “Este o partidă grea, care vine într-un moment la fel de dificil”

Primul duel dintre U-BT și Rapid București, găzduit în Sala Rapid din capitală, care urma să decidă singura echipă care își menținea șirul de victorii în LNBM, s-a încheiat cu scorul de 79-77 în favoarea clujenilor, grație unui coș înscris, în ultima secundă, de Stefan Bircevic. Întrega cronică a partidei este disponibilă AICI.

“Cu siguranță va fi un meci greu, care vine într-un moment la fel de dificil. Venim după o înfrângere neașteptată, mai ales după felul cum s-au desfășurat primele trei sferturi ale partidei cu Ratiopharm Ulm. Acesta este sportul, trebuie să ne regrupăm și să facem un joc bun. Întâlnim o echipă competitivă și ne așteptăm la un joc echilibrat, la fel cum a fost și la București. Sperăm să putem să ne revenim după înfrângerea de ieri, să reușim un joc bun și să învingem”, a declarat antrenorul campioanei României, Mihai Silvășan.

Confruntarea în care rapidiștii vor căuta revanșa din tur va începe la ora 17:00, iar fanii interesați să vină în Sala Sporturilor “Horia Demian” din Cluj-Napoca își pot cumpăra bilete prin accesarea link-ului de AICI. De asemenea, aceasta va putea fi urmărită, în direct, pe Digi Sport 2 și pe Prima Sport 1.

VEZI ȘI:

U-BT Cluj-Napoca, în fața ultimului duel din turul EuroCup – ce au declarat Silvășan și Guzman

U-BT Cluj-Napoca se impune în fața celor de la FC Argeș Pitești și continuă fără înfrângere în Liga Națională

U-BT, învinsă fără drept de apel de BC Prometey, după ce a cedat avantajul de șase puncte din prima repriză

banner