U-BT Cluj-Napoca se impune în fața celor de la FC Argeș Pitești și continuă fără înfrângere în Liga Națională

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au învins sâmbătă, 17 decembrie, pe teren propriu, formația FC Argeș Pitești, scor 98-89, în cea de-a opta partidă disputată în Liga Națională de Baschet Masculin (LNBM). Astfel, campioana României obține un nou succes în fața fanilor din BT Arena și continuă să fie singura echipă neînvinsă din actuala ediție de campionat.

Clujenii au început în forță partida și și-au creat instant un avantaj de cinci puncte. Totuși, după încă șase minute de joc, oaspeții au reușit egalarea și s-au distanțat la patru puncte pe tabela de marcaj. Tudor Fometescu a înscris și el de la distanță și a mărit avansul argeșenilor la șapte lungimi, însă primul sfert s-a încheiat cu scorul de 20-25.

În actul secund, gazdele s-au luptat pentru a egala scorul, lucru pe care l-au reușit după încă patru minute de joc. Karel Guzman și Nandor Kuti au înscris câte șase puncte fiecare, iar formația clujeană a preluat, din nou, conducerea. Cu toate acestea, la pauza meciului, cele două echipe se aflau la egalitate, 46-46.

Meci disputat în BT Arena – clujenii câștigă la diferență de nouă puncte

Cea de-a doua repriză a început într-un ritm mult mai bun bentru ardeleni. Guzman și Bircevic au punctat din afara semicercului și și-au distanțat echipa la șase puncte. Piteștenii nu au cedat confruntarea și, cinci minute mai târziu, au reușit egalarea, însă, înaintea sfertului decisiv, gazdele au benificiat de un avans de cinci puncte.

După trei minute de joc în ultimul act al partidei, argeșenii au fost la un pas de egalare, dar clujenii și-au menținut avantajul, grație coșurilor înscrise din spatele arcului de cerc de Victor Sanders. Deși oaspeții au forțat revenirea în ultimele minute ale confruntării, campioana României a gestionat mai bine finalul și a obținut victoria, spre încântarea fanilor care au susținut-o.

U-BT Cluj-Napoca a punctat prin următorii jucători: Karel Guzman (23), Stefan Bircevic (17), Leo Meindl (11), Nandor Kuti (11), Victor Sanders (10), Andrija Stipanovic (10), Emanuel Cățe (7), Nemanja Gordic (5), respectiv Patrick Richard (4). A mai evoluat și Eduard Roschnafsky.

Pentru elevii lui Mihai Silvășan, urmează, tot în fața fanilor din BT Arena, duelul cu germanii de la ratiopharm Ulm, în cea de-a noua etapă din grupele EuroCup. Acesta va avea loc miercuri, 21 decembrie, de la ora 19:00.

VEZI ȘI:

Mihai Silvășan, după eșecul dureros cu BC Prometey: “Am cedat, este extrem de jenant pentru o echipă care se respectă”

U-BT, învinsă fără drept de apel de BC Prometey, după ce a cedat avantajul de șase puncte din prima repriză

U-BT Cluj-Napoca obține categoric a treia victorie din EuroCup, în fața spaniolilor de la Joventut Badalona

banner