U-BT, o nouă înfrângere dramatică în Oradea Arena – campioana este în pericol să piardă titlul național

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au fost învinși marți, 16 mai, în deplasare, de formația CSM CSU Oradea, scor 93-83, în cel de-al doilea meci al seriei de “cel mai bun din șapte partide” a marii finale din Liga Națională de Baschet Masculin (LNBM). Astfel, la finalul unui joc în care antrenorul Mihai Silvășan a decis să nu îl utilizeze pe sârbul Stefan Bircevic, campioana României a înregistrat un nou eșec în Oradea Arena și va fi nevoită să se impună în următoarele două partide disputate pe teren propriu pentru a mai păstra speranțe reale în ceea ce privește cucerirea celui de-al treilea titlu național consecutiv.

Primul angajament al confruntării a fost câștigat de bihoreni, care au deschis imediat scorul printr-un coș de trei puncte înscris de Bobe Nicolescu. Clujenii au replicat, un minut mai târziu, cu două coșuri semnate de pivotul Emanuel Cățe. Doar 20 de puncte au fost marcate după cinci minute de joc, atunci când tabela de marcaj indica scorul de 11-9. Ulterior, grație acțiunilor individuale realizate de Mark Ogden și Donatas Tarolis, orădenii au încheiat primul sfert cu un avantaj de o singură posesie.

În sfertul secund, jocul a continuat într-un ritm cel puțin la fel de echilibrat. Cele două echipe au mers braț la braț, astfel încât, cu patru minute înainte de pauza mare, scorul era de 29-29. Totuși, în urma unor coșuri consecutive marcate de aceeași Ogden și Tarolis, gazdele au reușit să se distanțeze la șase lungimi. Erick Neal a punctat pe sirenă din spatele arcului de cerc, iar bihorenii au intrat la vestiare cu un avantaj de nouă puncte.

CSM Oradea se distanțează la 11 lungimi – Donatas Tarolis, de neoprit

Cea de-a doua repriză a debutuat perfect pentru elevii lui Cristi Achim, care au reușit aproape instant să își creeze un avantaj format din două cifre. Grație numărului foarte mare de recuperări ofensive (13), orădenii au reușit să își fructifice acțiunile pe atacurile suplimentare și s-au menținut la distanță de zece lungimi până la jumătatea sfertului trei.

Ulterior, brazilianul Leo Meindl a luat meciul în propriile mâini și a redus handicapul la cinci. Totuși, gazdele nu le-au permis “studenților” să se apropie mai mult de egalare și au revenit la zece puncte avans, însă Kasey Shepherd a înscris și el pe sirenă din afara semicercului, iar cele două echipe au început actul decisiv de la scorul de 66-59.

Bihorenii încep în forță actul decisiv – Leo Meindl nu reunță la luptă

Tarolis a deschis ultimul sfert al partidei din Oradea Arena cu un coș din acțiune, reușită urmată de un coș de trei puncte înscris de Nikola Markovic. Kris Richard a punctat consecutiv din afara semicercului, iar soarta duelului părea deja decisă, deoarece orădenii au extins diferența la 16 lungimi. Totuși, același Meindl a decis că lupta trebuie să continue și, cu trei minute înainte de final, și-a apropiat echipa la șapte puncte de egalare. Eforturile clujenilor nu au fost suficiente pentru a răsturna soarta jocului, iar bihorenii au reușit să obțină victoria și să majoreze scorul general la 2-0.

Pentru campioana României, au punctat următorii jucători: Leo Meindl (21), Jalen Jones (14), Emanuel Cățe (11), Nemanja Gordic (11), Kasey Shepherd (8), Karel Guzman (7), Patrick Richard (6), respectiv Andrija Stipanovic (5). Au mai evoluat Nandor Kuti și David Lăpuște. Din tabăra adversă, s-a remarcat fostul jucător al alb-negrilor, Donatas Tarolis, care a încheiat meciul cu 21 de puncte marcate și șase pase decisive.

După confruntările disputate în Sala Polivalentă din Oradea, seria se va muta la Cluj-Napoca, acolo unde vor avea loc următoarele două dueluri ale marii finale. Acestea sunt programate sâmbătă, 20 mai, de la ora 18:15, respectiv luni, 22 mai, de la ora 19:00.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

U-BT, în fața celui de-al doilea meci din marea finală cu CSM Oradea – Silvășan: “Trebuie să facem ajustările necesare”

U-BT debutează în marea finală a Ligii Naționale cu CSM Oradea – Silvășan: “Ne dorim să câștigăm fiecare meci”

Au fost puse în vânzare biletele pentru meciurile finalei dintre U-BT și CSM Oradea – cât este prețul unui loc în BT Arena

banner