U-BT obține, în fața celor aproape 10 000 de fani, a doua victorie din finala cu CSM Oradea și egalează scorul general al seriei

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au învins luni, 22 mai, pe teren propriu, formația CSM CSU Oradea, scor 86-80, în cel de-al patrulea meci din seria de “cel mai bun din șapte partide” a marii finale din Liga Națională de Baschet Masculin (LNBM). Astfel, la finalul unui nou meci disputat în atmosfera incredibilă creată de cei peste 9500 de fani prezenți în BT Arena, campioana României a reușit să obțină cel de-al doilea succes din actul decisiv și să egaleze scorul general al seriei, 2-2.

Primul angajament al confruntării a fost câștigat de clujeni, însă cei care au deschis scorul au fost orădenii, printr-un coș din acțiune semnat de Kris Richard. Cele două echipe au mers braț la braț pentru următoarele cinci minute de joc, când oaspeții și-au creat un avantaj de patrul lungimi pe tabela de marcaj. Totuși, încurajați de fanii prezenți în BT Arena, “studenții” au reușit să recupereze handicapul și să încheie primul sfert cu un avantaj de o posesie.

Sfertul secund a debutat într-un ritm de joc similar, deoarece ambele formații au reușit să își fructifice atacaruile. Ulterior, Nandor Kuti și Leo Meindl au înscris consecutiv din afara semicercului, iar gazdele și-au creat, pentru prima dată, un avans de cinci puncte. Același Meindl a marcat din nou de la distanță, iar Patrick Richard a reușit să majoreze diferența la șapte. Căpitanul alb-negrilor a punctat din nou, cu 20 de secunde înainte de finalul primei reprize, astfel încât prima jumătate s-a încheiat cu scorul de 48-38.

U-BT pierde un avantaj de zece puncte – orădenii preiau conducerea

Cea de-a doua repriză a debutat dezastruos pentru gazde. Stefan Bircevic a punctat din spatele arcului de cerc, însă clujenii au comis nu mai puțin de cinci greșeli mari de joc. Oaspeții au profitat și, după doar cinci minute, au reușit să egaleze scorul și, mai apoi, să preia conducerea. Cu 30 de secunde înainte de finalul sfertului trei, finalistele se aflau la egalitate, iar bihorenii conduceau atacul. Totuși, aceștia nu au reușit să înscrie, iar clujenii au plecat pe contraatac. Nemanja Gordic a aruncat pe sirenă și a înscris o triplă care a ridicat tribunele în picioare.

Actul decisiv al confruntării din BT Arena a început de la scorul de 65-62, iar “studenții” au avut nevoie de doar trei minute pentru a se distanța, încă o dată, la șapte lungimi. Orădenii nu au renunțat la luptă și au redus diferența la o singură posesie, însă, încurajați de miile de suporteri, clujenii și-au creat un avans de nouă puncte, pe care nu și-au mai permis să îl scape printre degete. În cele din urmă, după un final disputat până în ultima secundă, aceștia au reușit să obțină victoria și să egaleze scorul general al seriei.

Pentru campioana României, au punctat următorii jucători: Leo Meindl (18), Patrick Richard (15), Emanuel Cățe (14), Nemanja Gordic (11), Stefan Bircevic (10), Nandor Kuti (8), Andrija Stipanovic (6), respectiv Karel Guzman (4). Au mai evoluat Jalen Jones și David Lăpuște. Din tabăra adversă, s-au remarcat Mark Ogden și Donatas Tarolis, care au încheiat confruntarea cu câte 17 puncte marcate.

Astfel, seria dintre CSM CSU Oradea și U-BT Cluj-Napoca se va muta din nou în Sala Polivalentă din Oradea și va continua cu dueluri alternative. Meciul cu numărul cinci al actului decisiv din marea finală este programat joi, 25 mai, de la ora 18:30.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

U-BT Cluj-Napoca dispută al patrulea meci din marea finală cu CSM Oradea – ultimele bilete rămase în BT Arena

Mihai Silvășan, Cristi Achim și Patrick Richard, concluzii după prima victorie obținută de U-BT în marea finală cu CSM Oradea

U-BT obține prima victorie din marea finală cu CSM Oradea, în fața celor aproape 10 000 de fani din BT Arena

banner