U-BT obține prima victorie din marea finală cu CSM Oradea, în fața celor aproape 10 000 de fani din BT Arena

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au învins sâmbătă, 20 mai, pe teren propriu, formația CSM CSU Oradea, scor 80-70, în cel de-al treilea meci al seriei de “cel mai bun din șapte partide” a marii finale din Liga Națională de Baschet Masculin (LNBM). Astfel, la finalul unui meci disputat în atmosferă electrizantă creată de cei peste 9500 de suporteri prezenți în BT Arena, campioana României a reușit să câștige primul meci din actul decisiv și să se apropie la un singur succes de egalarea scorului general.

Primul angajament al confruntării a fost câștigat de clujeni, care au punctat imediat printr-un coș din afara semicercului semnat de tânărul David Lăpuște. Ulterior, Patrick Richard a marcat în trei acțiuni consecutive, iar gazdele s-au distanțat deja la zece lungimi pe tabela de marcaj.

Totuși, încurajați de numărul mare de fani bihoreni prezenți în BT Arena, oaspeții nu au renunțat la luptă și, trei minute mai târziu, au reușit un parțial de 0-14. Jalen Jones și Leo Meindl au înscris de la distanță, iar alb-negrii au revenit în avantaj, însă, grație unui coș înscris pe sirenă de Erick Neal, orădenii au încheiat cu un avans de două puncte primul sfert.

Sfertul secund a debutat într-un ritm similar, deoarece cele două echipe au mers braț la braț pentru alte cinci minute de joc, când scorul era de 34-34. Oaspeții au apăsat pedala de accelerație și și-au creat un avantaj de cinci puncte, dar nu au reușit să îl mențină până la pauza mare, astfel încât prima jumătate a partidei s-a încheiat cu scorul de 43-43.

U-BT se distanțează în sfertul trei – atmosferă incredibilă în BT Arena

Cea de-a doua repriză a fost deschisă de două reușite din acțiune semnate de Andrija Stipanovic, urmate de un coș înscris din spatele arcului de cerc de Stefan Bircevic, care i-a distanțat pe “studenți” la șapte lungimi pe tabela de marcaj. Karel Guzman a marcat și el de trei puncte, iar, odată cu intrarea în ultimul sfert al partidei, gazdele și-au majorat din nou avansul la 10.

Actul decisiv al duelului din BT Arena a început excelent pentru alb-negri, care, la jumătatea sfertului, beneficiau de un avantaj de 12 puncte. Bihorenii au încercat să reducă din handicap, însă fanii clujenilor au continuat să își încurajeze favoriții. Nemanja Gordic și Leo Meindl au înscris consecutiv, astfel încât, cu trei minute înainte de final, campioana României a reușit să își mențină avansul. Din acel moment, deznodământul era deja cunoscut. “Studenții” nu au mai comis greșeli și au reușit să câștige primul meci din marea finală a actualei stagiuni.

Pentru U-BT Cluj-Napoca, au punctat următorii jucători: Leo Meindl (20), Jalen Jones (11), Patrick Richard (11), Stefan Bircevic (8), Nemanja Gordic (9), Karel Guzman (7),  Andrija Stipanovic (7), Emanuel Cățe (4), respectiv David Lăpuște (3). A mai evoluat și Nandor Kuti. Din tabăra adversă, s-a remarcat Erick Neal, care a încheiat partida tot cu 20 de puncte marcate.

Cea de-a patra confruntare a actului decisiv din LNBM va avea loc tot în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca și este programată luni, 22 mai, de la ora 19:00. În cazul în care elevii lui Mihai Silvășan obțin victoria, scorul general va deveni 2-2, iar seria va continua cu meciuri alternative.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

U-BT luptă în fața fanilor pentru a egala scorul general al finalei cu CSM Oradea – Silvășan: “Trebuie să ne revenim”

U-BT, o nouă înfrângere dramatică în Oradea Arena – campioana este în pericol să piardă titlul național

U-BT, în fața celui de-al doilea meci din marea finală cu CSM Oradea – Silvășan: “Trebuie să facem ajustările necesare”

banner