“U” Cluj, învinsă la penalty-uri de Sepsi, ratează șansa de a cuceri, pentru a doua oară în istorie, trofeul Cupei României

0

Fotbaliștii Universității Cluj au fost învinși miercuri, 24 mai, pe Stadionul Municipal din Sibiu, de formația Sepsi Sf. Gheorghe, scor 0-0 (5-4 după penalty-uri), în marea finală a Cupei României. Astfel, după opt ani de la finala pierdută pe Arena Națională împotriva celor de la Steaua București, scor 3-0, “studenții” au ratat, sub comanda lui Ioan Ovidiu Sabău, o nouă șansă de a cuceri, pentru a doua oară în istoria clubului, trofeul mult așteptat, spre dezamăgirea celor peste 7000 de fani care i-au încurajat permanent din tribunele arenei sibiene.

După doar cinci minute joc, covăsnenii au înregistrat o ocazie imensă de a deschide scorul. Cosmin Matei a centrat de la colțul terenului, iar balonul a fost urmărit de fundașul Denis Ciobotariu, care, fără marcaj și de la câțiva metri distanță de poartă, a reluat cu capul pe lângă bară.

O fază similară a avut loc în minutul 13, atunci când, din centrarea aceluiași Cosmin Matei, atacantul Mario Rondon a reluat cu capul peste bara transversală. Nouă minute mai târziu, clujenii au reușit să ajungă în careul de 16 metri și să își creeze o ocazie foarte bună de a deschide scorul. Dan Nistor a interceptat mingea în apropierea punctului cu var, însă nu a reușit să își calculeze bine pașii și a fost deposedat.

“Studenții” lovesc de două ori bara porții lui Niczuly, dar fără succes

În minutul 25, Mamadou Thiam a scăpat spre poarta covăsnenilor și a șutat puternic spre poartă. Goalkeeper-ul Roland Niczuly și-a salvat echipa, deoarece devierea acestuia a făcut ca balonul să lovească bara laterală. Atacantul alb-negrilor a trecut prin fața golului și în minutul 30, când șutul său a ajuns în plasa laterală a porții apărate de Niczuly. Clujenii au continuat să apese pedala de accelerație și, trei minute mai târziu, Dan Nistor a lovit din nou stâlpul porții covăsnenilor, dar norocul nu a fost de partea sa.

În prelungirile timpului regulamentar al primei reprize, atacantul covăsnenilor, Pavol Safranko, a primit o pasă în interiorul careului și a șutat puternic din întoarcere, însă reflexul portarului Andrei Gorcea a salvat golul. Ulterior, arbitrul Cătălin Popa a fluierat finalul primei jumătăți, iar, în ciuda faptului că numeroase ocazii de gol au avut loc la ambele porți, cele două echipe au intrat la vestiare cu scorul de 0-0.

Gorcea salvează balonul pe linia porții – Sepsi semnalează gol valabil

În debutul reprizei secunde, o fază controversată a avut loc la poarta “studenților”. În urma unei lovituri de la colțul terenului, Denis Ciobotariu a reluat din nou periculos cu capul. Gorcea a respins balonul, însă a reușit să îl rețină abia când a ajuns pe linia porții. Covăsnenii au semnalat faptul că mingea a trecut de linie, însă “centralul” a lăsat jocul să continue fără să aștepte o intervenție din camera VAR.

Ulterior, jocul s-a liniștit și, comparativ cu prima repriză a meciului, a fost lipsit de evenimente notabile. Din minutul 70, cele două echipe au jucat cu teama de a nu comite greșeli prin care să își pună adversarii pe contraatac, motiv pentru care intrarea în prelungiri părea inevitabilă. În cele din urmă, arbitrul Cătălin Popa a fluierat finalul celor 90 de minute, iar marea finală a continuat cu două reprize de prelungiri.

În minutul 96, atacantul Alexandru Tudorie a înregistrat o ocazie de gol, însă lovitura sa de cap a trecut peste bara transversală a porții lui Gorcea. Șase minute mai târziu, “studenții” au avut o șansă uriașă de sparge gheața. Dragoș Tescan, abia intrat pe gazon, a scăpat în banda dreaptă a terenului și a șutat spre poartă. Niczuly a respins balonul, care a ricoșat la Ely Fernandes, însă nici acesta nu a reușit să dea lovitura.

Scor de 0-0 după 120 de minute – soarta Cupei se decide la penalty-uri

Până la finalul celor două reprize de prelungiri, niciuna dintre finaliste nu a reușit să deschidă scorul, astfel încât câștigătoarea Cupei urma să se decidă la loviturile de departajare. Covăsnenii au executat primii, iar aceasta a fost ordinea în care au șutat jucătorii.

Sepsi OSK: Roland Varga (gol), Jonathan Rodriguez (ratare), Alexandru Tudorie (gol), Ion Gheorghe (gol), Marius Ștefănescu (gol), Adnan Aganovic (ratare), Mark Tamas (gol).

“U” Cluj: Alexandru Chipciu (gol), Ovidiu Bic (gol), Dragoș Tescan (gol), Ely Fernandes (ratare), Dan Nistor (gol), Ze Gomes (ratare), Ivan Martic (ratare).

Astfel, pentru a doua oară consecutiv, covăsnenii au reușit să cucerească trofeul Cupei României și, totodată, un bilet spre cupele europene, în vreme ce Universitatea Cluj a ratat șansa de a le aduce o bucurie fanilor care au sperat, până în utlima clipă, că favoriții lor vor reuși să încheie cu un succes acest sezon.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

“U” Cluj luptă la Sibiu pentru a cuceri trofeul Cupei României – Sabău: “Vreau să văd bărbați în teren, avem șansa noastră”

“U” Cluj încheie cu o victorie sezonul Superligii – elevii lui Sabău sunt cu gândul doar la finala Cupei

Ioan Ovidiu Sabău: “După meciul cu CFR, am vrut să plec de la club, Radu Constantea m-a ajutat să depășesc momentul”

banner