UBB privilegiază sănătatea studenților și a cadrelor didactice – Cum este organizată activitatea universitară în acest an

0

Cea mai mare, cea mai veche și cea mai performantă universitate din România, Universitatea Babeș-Bolyai, a început un nou an academic. În aceste condiții speciale de pandemie, conducerea universității pune în prim-plan protejarea sănătății studenților și profesorilor, spune rectorul Daniel David.

Astfel, vor exista cursuri și seminarii on-line, iar activitățile practice sunt organizate doar pentru cei care trebuie să își dobândească abilități speciale. Așa ar fi studenții Facultății de Știința și Ingineria Mediului sau de la Chimie, care vor merge pe un scenariu hibrid.

Rectorul Daniel David afirmă că universitatea clujeană a dobândit o experiență valoroasă în on-line, iar atunci când condițiile sanitare o vor permite, această experiență va fi utilizată în continuare.

Organizarea activităților on-line a permis și luarea unor măsuri eficiente în privința prevenirii apariției cazurilor de infectare cu coronavirus în căminele studențești. Astfel, în cămine vor fi cazați doar 2.000 de studenți, în loc de aproximativ 6.000 în mod obișnuit.

Cum va arăta acest an universitar, aflați din emisiunea România Via Cluj, moderată de Claudiu Pădurean.

banner