ULTIMA ORĂ: Scenariul roșu, de luni, la două licee din Cluj-Napoca! TREI LOCALITĂȚI au depășit rata incidenței de 3 la 1000

0

Colegiul Național “George Coșbuc” trece de luni la scenariul 2 (galben) de funcționare (cursuri la școala/cursuri online), iar Liceul Teoretic “Nicolae Bălcescu” și Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu” Cluj-Napoca trec de luni la scenariul roșu de funcționare, ceea ce înseamnă că elevii vor participa exclusiv la cursuri online, a decis duminică seară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Comitetul a mai anunțat trecerea la scenariul 1 de funcționare pentru Școala gimnazială “Ioan Opriș” Turda, trecerea la scenariul 3 de funcționare pentru Liceul Teoretic “Octavian Goga” Huedin și trecerea la scenariul 2 de funcționare pentru Colegiul Național “Andrei Mureșanu” Dej.

CJSU a mai decis trecerea la scenariul 3 de funcționare pentru toate unitățile de învățământ de pe raza localităților Săcuieu, Sâncraiu și Săvădisla.

În ceea ce privește cele trei localități, decizia a fost luată după o analiză a datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Cluj potrivit cărora rata incidenței cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile la 1000 de locuitori este mai mare 3.

Pentru Săcuieu, Sâncraiu și Săvădisla, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a stabilit suplimentar următoarele măsuri:

🔴se instituie obligația purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în aceste unități administrativ-teritoriale pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise;

🔴 organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă;

🔴 activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă.
❗️Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

🔴 activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, este permisă doar pentru persoanele cazate în aceste unități.
❗️Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

🔴 prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber (terase);

🔴 nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci;

🔴 activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă;

🔴 începând cu data de 19.10.2020 trecerea la scenariul 3 de funcționare pentru toate unitățile de învățământ de pe raza acestor unități administrativ-teritoriale.

Cele 3 scenarii

Scenariul 1 (verde): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară

Scenariul 2 (galben): presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Scenariul 3 (roșu): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.