Ultima zi în care poți admira plantele din “Piața de flori altfel Potaissa” – Sunt prezenți 17 producători locali

0

Primul street delivery din țară transformat într-o piață de flori atipică a prins viață pentru al șaptelea an la rând, între 1-5 iunie, pe strada Potaissa. În cadrul acestui eveniment, poți vizita 15 standuri cu plante și flori.

În piață regăsești ghivece pentru interior, pepinierele cu plante pentru exterior, lavanda gigantică, plante aromatice încrucișate și modificate genetic (cum sună mentă cu gust de lămâie?), precum și cel mai iute ardei iute din lume, spun organizatorii.

Organizatorii au prezentat câteva dintre standurile pe care le găsești pe strada Potaissa:

Alexandra de la Crearium e pregătită să vă dezvăluie cele mai frumoase povești, atent așezate în terarii cu design viu – așa cum spune creatoarea lor. Pe Strada Potaissa suculentele au grijă să vă surprindă la fiecare pas. Și abia așteaptă să le admirați în cele mai surprinzătoare ipostaze.

100% bio. Se mândrește cu cel mai parfumat busuioc, pe care îl obține prin creșterea în pământ de grădină și mraniță – elemente care oferă plantelor o dezvoltare aparte. Monica Borsai vine pentru a 5-a oară pe Strada Potaissa, cu o selecție de plante aromatice, măcriș, ceapă chivas și cele mai îndrăgite soiuri de ardei – jalapeno, tabasco, piri piri. Vă mai spunem un secret. La standul ei găsiți cel mai iute ardei din întreaga lume: Carolina Reaper.

Cele mai inedite buchete de lavandă? Le găsiți cu siguranță pe  Strada Potaissa. Cu o viziune aparte, folosind ornamente din materiale naturale, Diana de la Lavanda Ticu reușește să pună în valoare frumoasa plantă cu iz de Provence. Firele parfumate de lavandă vin însoțite de fire de grâu ori de ovăz, scai sau chiar crengi. Iar anul acesta, pe lângă lavanda crescută cu drag, tânăra producătoare a adus și o selecție de flori colorate – de la garofițe la begonii sau petunii.

Plante „made” in Cluj? Din serele din Borhanci, direct pe Strada Potaissa. La standul Corinei Lăpădean puteți descoperi o explozie de culori în ghivece de sol și agățătoare. Știm deja că visați la un balcon cochet. Aveți la dispoziție toate elementele necesare pentru a-l obține. Bonus, o lecție de horticultură.

Înconjurat de mii și mii de țepi, Dan Dorel abia așteaptă să vă introducă în lumea magică a cactușilor. Are în grijă o colecție impresionantă și îngrijește cu pasiune cele mai frumoase soiuri, pe care ghiciți ce…? Le-a adus și pe Strada Potaissa.

 

banner