banner

Un bas bariton care a cântat pentru Angela Merkel candidează independent la Consiliul Local Cluj-Napoca

1

Un bas bariton care a cântat pentru cancelarul Germaniei, Angela Merkel, candidează independent la Consiliul Local Cluj-Napoca. Călin Cozma a declarat la Via Cluj TV că a decis să se implice în politică pentru a susține proiecte vitale pentru instituțiile culturale ale orașului, cum ar fi construirea noii filarmonici sau a unui teatru de vară.

Călin Cozma a absolvit Conservatorul din Cluj, a început însă la scurt timp o carieră de jurnalist. Întâmplarea a făcut să susțină, în 2008, o audiție la o operă din Germania, în urma căreia a fost angajat imediat.

A fost bas bartion până în 2016 la operele din Giessen, Darmstadt, Meiningen, Karlsruhe, Rostock, Mainz, Braunschweig, Zwickau, Plauen. În Germania, Călin Cozma a susținut peste 350 de spectacole, unul dintre ele avându-o în public pe cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

Când i s-a născut fiica, Călin Cozma a revenit la Cluj. Aici a început să activeze în sectorul de afaceri. A fost primul director consultant BNI din oraș, însă a lucrat și în imobiliare și în domeniul HORECA.

Iar de curând a decis că nu mai poate sta deoparte și că e momentul să candideze pentru un loc în Consiliul Local Cluj-Napoca.

Călin Cozma spune că din cauza pandemiei COVID 19, sălile de spectacol ale Clujului sunt goale. Pare de necrezut, însă nu avem o infrastructură decentă care să permită organizarea de spectacole în aer liber. Din acest motiv, show-urile sunt ca vremea: improbabile.

Și tocmai anularea unui concert al operei din cauza ploii a produs un declic pentru artistul clujean. A fost momentul în care Călin Cozma a decis să candideze la Consiliul Local. A strâns semnăturile și acum urmează să îi coalizeze în jurul proiectului său politic pe clujenii care cred în importanța actului cultural.

banner