Una dintre cele mai mari piscine naturale din lume se află în România – Află în ce localitate o poți găsi

0

Cea mai mare piscină naturală din Europa de Est se află în Maramureș, la 10 kilometri de Baia Mare, în localitatea Cicârlău. Aceasta este de asemenea și cea de a 7-a cea mai mare piscină amenajată din lume.

Cu o suprafață de 18.000 metri pătrați, piscina naturală din centrul parcului recreațional Peninsula, surclasează, spre exemplu, piscina naturală Freibad Weyermannshaus din Bern, Elveția, care are o suprafață de 16.000 de metri pătrați.

Peninsula dispune de un food court cu capacitate de 100 de locuri, beach bar, 200 de șezlonguri gratuite, zonă de hamace și bean bag-uri pentru relaxare și odihnă, zone cu umbră, zone de plajă, vestiare și dușuri, terenuri de volei pe nisip, zone pentru clase de yoga și pilates, zonă de joacă pentru copii și o zonă cu scenă pentru concerte.

„La început, autoritățile locale au înțeles puțin greșit ce o să fie acolo, adică ei au înțeles că o să fie numai petreceri, asta a fost singura problemă. În rest am primit susținere și din partea autorităților și din partea comunității locale, lucru care ne-a bucurat”, a declarat Diana Șandor, reprezentant marketing Peninsula.

„Accesul în parc costă 30 de lei pe zi în weekend de persoană, iar în timpul săptămânii 15 lei. Copiii au acces gratuit”, a mai arătat aceasta.

Fenomenul de piscină naturală are un trend ascendent, deși cele mai multe proiecte de acest gen sunt reduse ca și suprafață a luciului de apă sau ca accesibilitate pentru public.

Sursă articol: emaramures.ro