ISRAEL: Alți 283 de cetățeni români s-au întors în țară; în total 1800 de români repatriați

0
Foto: Ministerul Afacerilor Externe - Facebook

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că, în urma demersurilor constante ale Celulei de Criză a MAE, în cursul zilei de 10 octombrie 2023, respectiv al nopții de 10 spre 11 octombrie 2023, alți 283 de cetățeni români au revenit în siguranță în România. Aceștia au venit prin intermediul a trei curse Tarom, două din Tel Aviv, Israel, și una din Amman, Iordania, precum și a unei curse operate de o companie privată.

“Aproximativ 1800 români au revenit în țară cu ajutorul eforturilor MAE, companiei naționale TAROM și companiilor private.” se comunică pe pagina de Facebook a Ministerului.

Echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Tel Aviv și a Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah și echipa din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE rămân în continuare pe Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Echipele acordă asistență consulară cetățenilor români aflați pe aeroport.

MAE reamintește că cetățenii români care se află pe teritoriul acestui stat se pot adresa Ambasadei României la Tel Aviv şi își pot anunța prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare și propriile coordonate la adresa de e-mail telaviv@mae.ro și la numărul de telefon de permanență al Ambasadei României la Tel Aviv: +972 54 5643279, precum și cel al Consulatului General de la Haifa: +972 543 998 038, pentru a putea fi contactaţi.

VEZI ȘI:

MAE face demersuri pentru repatrierea a 92 de români ajunși din Israel în Iordania

INCENDIU în Aeroportul Luton – Zborurile Cluj-Londra/ Luton, ANULATE

banner