Unde mergi în weekend? Hai la Sighișoara și în împrejurimi!

0

În acest weekend, te invităm la Sighișoara, oraș medieval cu centrul istoric inclus în patrimoniul UNESCO. Este considerată a fi cea mai frumoasă și mai bine conservată cetate locuită din Europa, cu o arhitectura medievală autentică spectaculoasă.

În acest weekend, te invităm la Sighișoara, oraș medieval cu centrul istoric inclus în patrimoniul UNESCO. Este considerată a fi cea mai frumoasă și mai bine conservată cetate locuită din Europa, cu o arhitectură medievală autentică spectaculoasă. Centrul istoric este cochet, cu case colorate și oameni primitori.

Sighișoara este, de asemenea locul de naștere al lui Vlad Tepeș. De altfel, casa în care s-a născut principele român a cărui legendă a inspirat romanul Dracula al lui Bram Stoker este una dintre atracțiile turistice ale locului. Astăzi, în interiorul casei se găseşte un restaurant.

Te invităm la o plimbare pe străduțele înguste ale Sighișoarei, unde descoperi bastioanele și turnurile breslelor meșteșugarilor. Astăzi mai există 9 turnuri din și 3 din 4 bastioane. Nu rata turnul cu ceas, clădire emblematică a cetății Sighișoarei, construită în scopuri militare, pentru apărarea cetății și care astăzi este muzeu de istorie. De sus, clădirea oferă o panorama impresionantă asupra orașului și împrejurimilor.

Continuăm călătoria noastră și ne oprim în satul Criț aflat la aproximativ la 30 de minute de Sighișoara. Este locul ideal de unde poți începe să descoperi farmecul satelor săsești, cu biserici fortificate, care fac parte din patrimoniul UNESCO, obiceiuri și tradiții din viața sașilor. Plimbările cu căruța vor antrena și mai mult ziua și ne vor da ocazia să observăm mai atent ceea ce are Crițul de arătat.

Îți recomandăm să faci și un tur al bisericilor fortificate din zonă. Acest traseu durează aproximativ 4-5 ore și pe parcursul lui poți vizita bisericile din Viscri, Saschiz, Mesendorf și Roadeș.

De altfel, Viscri este unul din cele mai cunoscute sate din România și datorită prințului Charles al Marii Britanii care a prins și el drag de acest loc și vine des la Viscri, unde are și proprietăți. Cetatea și biserica fortificată, care este inclusă în patrimoniul mondial UNESCO, este o adevărată bijuterie a Transilvaniei medievale.

Nici Saschizul nu e de ratat. Pe vremuri aceasta era una din cele mai bogate localități săsești. Aici vom admira vechea cetate medievală și biserica fortificată.

Aceasta a fost propunerea noastră de weekend, în care descoperi și această parte de Românie autentica si multiculturală.

Te invităm să descoperi și alte locuri deosebite din România, pentru că frumusețea nu este doar în ochii privitorului. Descoperă România via Wens.

banner