Herculane – stațiunea Zeilor, un Karlovy Vary românesc

1

Legenda spune că însuși eroul Hercules, de fapt un semizeu, obosit fiind, și-a recăpătat forțele după ce a poposit aici, într-un loc cu ape termale de pe Valea Cernei. Romanii au fost cei care, ajunși pe aceste meleaguri, au construit terme, după ce au descoperit proprietățile curative ale apelor minerale termale. Stai relaxat și descoperă România via Wens!

Herculane este cea mai veche stațiune din România. În Europa, doar la Karlovi Vary există izvoare asemănătoare cu cele de la Herculane.

Și cum apa și băile termale sunt principala atracție de aici, te invităm să afli de ce să vii la Herculane.

Îți recomandăm Herculum Spa, unde te poți bucura de piscine, saună, tratamente welleness, băi termale minerale și fitness. Deși, în prezent, o parte din serviciile de la Herculum Spa este restricționată din pricina pandemiei de coronavirus,  terapiile wellness sunt o alternativă foarte bună de îngrijire și relaxare a trupului și minții.

Fie ca ești pasionat de istorie sau de natură la Herculane le găsești pe amândouă. La doar 22 de km distanță de Băile Herculane se afla Orșova, locul de plecare într-o croaziera pe Dunăre. Poți vedea Porțile de Fier, Cazanele Mari sau Mănăstirea de sub Ape. Acum ai ocazia să vezi și faimoasa Statuie a lui Decebal, săpată în munte. Este cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa!

După o cură de relaxare la spa și o croazieră pe Dunăre, îl poți înțelege și pe Hercule cum și-a recăpătat energia, după o cură de băi în locul care acum în poartă numele, nu?

Te invităm să descoperi și alte locuri deosebite din România, pentru că frumusețea nu este doar în ochii privitorului.

Descoperă România via Wens!

banner