Unde se află cu adevărat locul legendarului castel al lui Dracula

1

Clujeanul Alex Surducan a pornit în căutarea locului unde se află legendarul castel al contelui Dracula. Însă nu a parcurs drumul singur, ci în compania scriitorului canadian Dacre Stoker. Acesta este stră-strănepotul scriitorului irlandez Bram Stoker, autorul romanului Dracula.

Dacre Stoker și Alex Surducan au utilizat notițele lui Bram Stoker, precum și indicațiilor geografice ale traseului transilvănean al avocatului Jonathan Harker, britanicul angajat de contele Dacula pentru a-i cumpăra o proprietate în Regatul Unit. Traseul începe în Oradea, continuă în Cluj, apoi în Bistrița și ajunge în Munții Călimani. Pas cu pas, traseul a fost reconstituit de cei doi pasionați și urmează să fie inclus într-un circuit turistic inedit prin Transilvania, oferit turiștilor pasionați de romanul lui Bram Stoker. În Munții Călimani, Jonathan Harker a fost preluat de caleașcă misterioasă.

Unde anume l-a dus pe avocatul britanic și care este finalul alternativ, puțin cunoscut de public al romanului Dracula, aflați din emisiunea România Via Cluj, moderată de Claudiu Pădurean.

banner