UNTOLD: 34 de persoane au fost depistate cu droguri la intrarea în festival

0

Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca a anunțat că prima zi de desfășurare a festivalului UNTOLD 2023 a fost una fără evenimente negative.  Principalul obiectiv al forțelor de ordine fiind prevenirea incidentelor și verificarea condițiilor de siguranță.

”Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acționat proactiv, concentrându-și eforturile pe identificarea persoanelor care desfășoară activități ilegale, inclusiv persoane care consumă sau încearcă să vândă substanțe interzise.

Astfel, jandarmii, polițiștii și pompierii clujeni au aplicat 96 de sancțiuni contravenționale (44 de amenzi în valoare totală de 46.050 lei și 52 de avertismente scrise), din care menționăm: – 31 de sancțiuni la regimul rutier, (13 avertismente scrise și 18 amenzi în valoare de 13.050 lei); – 37 sancțiuni pentru nerespectarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor (36 de avertismente scrise și o amendă în valoare de 2.500 de lei); – 11 sancțiuni pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice (2 avertismente scrise și 9 amenzi în valoare de 4.000 lei); – 5 sancțiuni privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, constând în 1 avertisment scris și 4 amenzi în valoare totală de 6.500 de lei; – 10 sancțiuni constând în 10 amenzi în valoare totală de 19.000 lei, pentru încălcarea prevederilor legale cu privire la activitățile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto; – 2 sancțiuni constând în 2 amenzi în valoare totală de 1.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor legale în vigoare privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun”, arată jandarmii.

În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 34 de persoane, identificate având asupra lor substanțe interzise la deținere.

Acțiunile de prevenire și combatere nu au avut loc doar în zona de desfășurare, atenția forțelor de ordine fiind concentrată și pe parcările, restaurantele și barurile, respectiv străzile și zonele adiacente locației de desfășurare a festivalului.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează proactiv, desfășurând activități pe mai multe paliere, la nivel național, inclusiv în aeroport, gări și autogări care au legături directe cu municipiul Cluj – Napoca.

Primul ajutor

De asemenea, o atenție deosebită a fost acordată asigurării primului-ajutor. Astfel, echipajele implicate în acordarea asistenței medicale de urgență și de prim-ajutor din cadrul I.S.U. Cluj și Serviciului de Ambulanță Cluj au acordat sprijin participanților, în următoarele situații: – 44 de traumatisme diverse (excoriații, contuzii etc.); – alte 227 cazuri cu afecțiuni medicale diverse (lipotimie, stări febrile, cefalee, cădere de la același nivel, hipertensiune arterială etc.). – 3 persoane au necesitat investigații medicale suplimentare și au fost transportate la spital;

banner