Unul dintre cei mai influenți prelați de la Vatican, Doctor Honoris Causa la Cluj

0

Președintele emerit al Consiliului Pontifical pentru Comunicațiile Sociale, IPS arhiepiscopul Claudio Maria Celli, a devenit Doctor Honoris Causa al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj. Este vorba de o universitate ale cărei începuturi se leagă de Biserica Catolică, ce a pus la dispoziția instituției terenurile pe care a fost înființată. Arhiepiscopul Claudio Maria Celli a fost distins pentru eforturile sale de a promova o abordare etică a comunicațiilor sociale și pentru forța cu care răspândește mesajul ecologist al Papei Francisc, care vede în grija față de mediu responsabilitatea omului față de Creația divină.

IPS Arhiepiscopul Claudio Maria Celli este primul înalt prelat din Curia romană care devine Doctor Honoris Causa al unei universități de științele vieții din România. Ierarhul romano-catolic a vorbit în discursul său de recepție despre valorile creștine care formează baza civilizației europene.

La ceremonie a prezidat rectorul universității, profesorul Cornel Cătoi. Prorectorul USAMV, Adrian Oros, a rostit laudatio.

Printre invitați s-au numărat mitropolitul ortodox al Clujului, IPS Andrei Andreicuț, rectorul Academiei Sfântului Mauritius, ducele Fabrizio Mechi, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar, prefectul Ioan Aurel Cherecheș, sau consulul onorific al Italiei, Massimo Novali.

banner