URMĂREȘTE LIVE Concertul caritabil dedicat Doinei Cornea, susținut de Alexandru Tomescu

0

Via Cluj TV transmite în direct un eveniment special, dedicat memoriei Doinei Cornea, ce are loc în Auditorium Maximum din Cluj-Napoca.

Violonistul Alexandru Tomescu și Ansamblul Flauto Dolce susțin un concert caritabil care are ca scop strângerea fondurilor pentru înființarea Fundației ”Doina Cornea”, care va avea scopul de a aminti viitoarelor generații despre importanța și costul unor valori precum curajul de a spune adevărul și libertatea de conștiință.

Campania de înființare a fundației „Doina Cornea” este condusă de Leontin Iuhas, fiul acesteia.

Pentru a sprijini strângerea de fonduri, Leontin Iuhas a scos la licitație mai multe obiecte personale și obiecte de artă care i-au aparținut sau au fost create de Doina Cornea.

Ceasul ei de mână, biroul de lucru sau una dintre păpușile folosite pentru a trimite mesaje secrete în străinătate, sub „nasul” Securității comuniste, sunt printre obiectele din colecție.

Acestea vor fi prezentate în cadrul concertului, iar ulterior vor fi vândute în cadrul unei licitații caritabile organizate de Artmark, care va avea loc la București, în 24 martie, la Athénée Palace Hilton.

banner