USAMV Cluj face consultanță pentru fermierii francezi

1

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară acordă consultanță pentru fermierii francezi. Anunțul a fost făcut de fostul ministru al agriculturii Adrian Oros care este membru al Senatului și prorector al USAMV Cluj.

Iată anunțul publicat pe Facebook-ul senatorului clujean:

“Universitatea noastră a fost solicitată să coordoneze un program pilot de ameliorare si creștere a unor rase de ovine de carne din Franța.
Crescătorii de ovine din România, care vor participa la acest program, urmează să producă miei de carne pentru exportul de carcase în principal în Franța.
Franța acoperă doar 40% din consumul de carne de miel din producția proprie, restul fiind importat din Marea Britanie, Noua Zeelandă și Australia. În schimb România este cel mai mare exportator de ovine din Europa, dar majoritatea exportului se face cu animale vii , în Zona Golfului.
În acest context, o delegație franceză, formată din fermieri din zone montane, reprezentanți ai unor mari retaileri și asociații de selecție a ovinelor, a vizitat, astăzi, universitatea noastră, unde s-au întâlnit cu conducerea USAMV Cluj Napoca, dar și cu specialiști în creșterea, ameliorarea, nutriția și patologia ovinelor.
Este o oportunitate bună pentru crescătorii de ovine din România pentru a-și diversifica producția de carne, astfel încât să aibă posibilitatea de a exporta si pe piața europeană, carcase de miel, la prețuri mai avantajoase.”

USAMV Cluj este cea mai bine cotată universitate românescă de profil, potrivit clasamentelor academice internaționale. De asemenea, oferă studii în limba franceză și se bucură de prestigiu în rândurile fermierilor francezi.

banner