USAMV începe anul academic în format hibrid

0

Cea mai bine cotată universitate românească din domeniul științelor agricole și medicinei veterinare se află la debutul unui nou academic. Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj mizează pe un scenariu hibrid, spune rectorul Cornel Cătoi.

Astfel, studenții universității clujene vor fi împărțiți în două serii. Prima serie va fi formată din studenți care, timp de șapte săptămâni, vor participa la activități în campus, cu ajutorul cărora își vor perfecționa abilitățile practive, iar cei din seria a doua își vor dobândi cunoștințele teoretice cu ajutorul cursurilor și seminariilor on-line. La jumătatea semestrului, cele două serii de studenți își vor schimba rolurile între ele, spune rectorul Cornel Cătoi. Astfel, toți studenții universității clujene vor avea și cunoștințe teoretice, și abilități practice.

După acest scenariu va fi organizată și activitatea în căminele universității clujene. În total, vor fi disponibile 1.400 de locuri de cazare pentru fiecare serie în parte.

Mai multe detalii, în emisiunea România Via Cluj, moderată de Claudiu Pădurean.

banner