USAMV lansează o colecție de vinuri

0

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj și-a luat în serios rolul de universitate antreprenorială. În curând, USAMV își va lansa propria ei colecție de vinuri.

Acestea sunt produse din strugurii recoltați din podgoria de la Apoldu, din județul Sibiu. Universitatea clujeană a cumpărat 60 de hectare plantate cu viță-de-vie de soi nobil.

USAMV va scoate pe piață atât sepaje, cât și cupaje. Primele sticle din colecția de vinuri a USAMV au fost îmbuteliate în județul Alba. În curând, vinurile USAMV vor ajunge pe piață.

Este vorba de vinuri care fac parte din categoria superioară. Banii care vor fi obținuți din aceste vinuri vor fi folosiți pentru a întreține podgoria de la Apoldu, pentru a salva soiuri vechi românești, precum Iordana, dar și pentru a finanța activitățile de cercetare științifică, precum și activitățile academice, după cum afirmă rectorul Cornel Cătoi.

USAMV mai vinde, prin rețeaua proprie de magazine, și alimente produse din materiile prime furnizate de fermele științifice și prelucrate sub supravegherea cadrelor didactice ale universității clujene. De asemenea, în fiecare primăvară, USAMV vinde și răsaduri din soiuri românești. Și banii obținuți din comerțul cu alimente sau răsaduri sunt investiți în activitățile academice ale universității clujene.

banner