Reuniune a Alianței Universitare Europene, organizată la USAMV

0

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj a găzduit, în premieră, o reuniune a Alianței Universitare Europene. Scopul reuniunii a fost identificarea unui mod de dezvoltare sustenabilă a studiilor doctorale.

”Cred și sunt convins de faptul că studiile doctorale, precum și școlile și programele doctorale de diferite feluri au reprezentat motorul dezvoltării instituției noastre. Și aceasta nu doar pentru că mulți doctoranzi au devenit profesori în universitatea noastră, ci și pentru că au muncit cot la cot cu noi de-a lungul vremii”, a spus rectorul Cornel Cătoi.

”Natura ne semnalizează pe diferite căi faptul că suntem într-o poziție cu adevărat periculoasă pentru noi. De aceea, sper cu adevărat că acest eveniment, atelierul dedicat sustenabilității educației doctorale reprezintă un pas important dintr-o serie de evenimente care ne pot ajuta să ne clarificăm gândurile și să găsim voința politică de a începe să schimbăm  modul în care trăim, ceea ce facem, modul în care tratăm natura și în care interacționăm cu ea”, a spus reprezentanta Alianței Universitare Europene, Aleksandra Kanjuo Mrcela.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj este cea mai bine cotată instituție de învățământ superior de profil din România, potrivit rankingurilor internaționale.