Utopiile subconștientului sau cum face Alexandra Pădurean carieră în arta europeană

0

Galeria Cluj Art găzduiește o expoziție bipersonală. Este vorba de o expoziție care reunește lucrări realizate de două tinere artiste: Alexandra Pădurean și Arina Nichifor. Lucrările Alexandrei Pădurean vor putea fi admirate, din 26 aprilie, în The Club.

Cele două tinere au învățat împreună la Liceul de Artă din Cluj, iar apoi drumurile lor s-au despărțit, pentru a se reîntâlni în cadrul Cluj Art. Alexandra Pădurean, care este socotită de fondatorul Cluj Art, Eugen Moț, drept una dintre cele mai bune pictorițe din România, a plecat în Cipru pentru a studia arta la o universitate cu ADN britanic.

Insula mediteraneană i-a schimbat stilul, care a devenit mult mai jucăuș. Alexandra Pădurean a construit o serie de lucrări care dau o replică tablourilor lui Adrian Ghenie, care i-a înfățișat pe dictatori bătuți cu frișcă. Tablourile Alexandrei Pădurean aduc o ploaie de ursuleți de jeleu Haribo.

Mai multe detalii despre aceste lucrări, în emisiunea România Via Cluj.

Notă: Redacția Via Cluj TV îi urează fondatorului Cluj Art, Eugen Moț, ”La mulți ani!” cu prilejul zilei sale de naștere.

banner