Vacanță cu rulota la Marea Neagră: descoperă plaja sălbatică de la Tuzla

0

Rulota sau autorulota în loc de pensiune sau hotel, off camping, în loc de on camping. Este noul mod al tot mai multor români de a-și petrece vacanțele în vremea pandemiei.

Mulți români au renunțat la vacanțele în străinătate din cauza restricțiilor impuse de autorități pentru limitarea infectării cu noul coronavirus. Ei s-au orientat spre destinațiile tursitice interne, însă majoritatea acestora nu sunt sigure din cauza ignorării măsurilor de distanțare socială. Cele mai elocvente exemple vin din stațiunile de la Marea Neagra.

Cei mai precauți conaționali au descoperit anul acesta o alternativă la vacanțele clasice: cu rulota sau cu autorulota. Cumparate sau închiriate, aceste case pe roți pot oferi confort și siguranță. Au avantajul de a putea fi amplasate în multe locuri pitorești, mai ales că legislația românească este încă relativ permisivă comparativ cu cea din vestul Europei.

Plaja din Tuzla este locul în care se respectă distanțarea socială. Apa mării, care se adâncește de cum intri în ea, are nuanțe de turcoaz, ca în Grecia. Acolo, rulotiștii au încă privilegiul de a campa la câțiva metri de plaja sălbatică și pot admira răsăritul din pat. Restaurantul lor e în preajma ruloteti iar meniul îl stabilesc singuri.

Briza mării ține loc de aer condiționat iar soarele oferă energie electrică gratuită celor care au panouri fotovoltaice. Frigiderele rulotelor sunt alimentate cu gaz și tot pe gaz funcționează și aragazele din minibucătării.

La Tuzla, există un recipient de golire a castelor de toaletă ale rulotelor administrat de rulotiștii veterani. Vidanja vine săptămânal iar deșeurile menajere sunt ridicate de administrația locală cu regularitate.

În comunitatea adevăraților rulotiști de la Tuzla se pune accent pe prietenie și respect precum și pe grija pentru mediu.

Plaja din Tuzla nu este amenajată și tocmai sălbăticia locului rămâne atractivă pentru cei care caută liniște. Fiecare înotător este acolo propriul salvamar.

Comunitatea mică a pescarilor ce ies în larg cu barcile înainte de răsărit, cherhanalele secrete unde mai găsești savuroase mâncăruri tradiționale din pește sau marea turcoaz sunt pentru rulotiști tot atâtea motive de a iubi și proteja sălbăticia plajei din Tuzla, pentru a reveni aici cu la fel de multă bucurie, an de an.

banner