Vákár István: Castelul Bánffy din Răscruci va fi un giuvaer

0

Proiectul restaurării castelului Bánffy din Răscruci se apropie de final. Cel mai probabil, va exista o întârziere față de termenul inițial, pentru că, datorită unor descoperiri istorice care au intervenit în cursul lucrărilor, volumul de muncă a crescut, astfel că șantierul de la Răscruci nu se va încheia în această lună.

Lucrările au privilegiat calitatea restaurării, spune vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vákár István. La final, castelul va fi un adevărat giuvaer, a mai adăugat reprezentantul administrației județene.

Castelul Bánffy din Răscruci a fost ridicat în secolul al XVIII-lea în stil ecletic. A aparținut uneia dintre cele mai ilustre familii aristocratice din Transilvania. după instaurarea comunismului, castelul a fost confiscat și transformat în școală pentru copiii cu dizabilități. După căderea comunismului, castelul a fost transferat în proprietatea Consiliului Județean Cluj, care a început restaurarea sa, cu ajutorul fondurilor europene. Castelul urmează să fie transformat în centru cultural.

Mai multe detalii, în emisiunea România Via Cluj.

 

banner