O șansă în plus pentru familiile fără locuință din județul Cluj – cum te poți implica

0

Asociația PRIMA DATĂ ACASĂ vine în ajutorul persoanelor nevoiașe din județul Cluj, care nu au posibilitatea de a avea un cămin propriu. Reprezentanții acesteia își propun să creeze o platformă de strângere de fonduri, care poate fi monitorizată de către donatori, astfel încât aceștia să poată ști unde se duc banii pe care îi pun la dispoziția celor aflați în nevoie. În plus, donatorii se pot implica direct în construirea locuințelor sociale, prin participarea în cadrul unui atelier meșteșugăresc.

Invitat la Via Cluj Tv, în emisiunea România Via Cluj, directorul executiv al asociației PRIMA DATĂ ACASĂ, Andrei Aroneț, a vorbit despre cum au pornit demersurile acestor inițiative și despre care sunt beneficiile concrete ale metodelor inovative de ajutor social.

“În România, există familii care trăiesc în condiții greu de imaginat pentru noi, cei care avem un cămin decent, de la subsoluri pline de igrasie la spații lipsite de acces la utilități de bază. […] Ne dorim să dezvoltăm o platformă unică de fundraising, care să le ofere  donatorilor satisfacția a ceea ce fac, iar asta se face prin transparență și încredere. Donatorii pot, oricând, să modifice sau să anuleze donația online, este important să știm că este un gest benevol”, a explicat Andrei Aroneț.

Donatorii se pot înscrie în programul de construcție a locuințelor

“În acest moment, cei care vor să vină alături de prieteni pe șantierul nostru din comuna Jucu. Avem o pagină dedicată înscrierilor de voluntari, dacă e vorba de un grup, mai rămâne doar să stabilim o zi în care să poată face acest lucru, iar dacă sunt persoane individuale trebuie să găsim o zi în care există activitate pe șantier pentru a organiza un grup mai mare. […] Atelierul pe care îl vom construi prin proiectul finanțat de Active Citizens Fund ne va permite, însă, să avem activitate în tot timpul anului, nu doar în perioada sezonului de construcții”, a precizat Andrei Aroneț.

Persoanele dornice să facă o donație în contul asociației sau să se implice în construcția locuințelor sociale, astfel încât să îi ajute pe cei nevoiași să aibă prima lor casă, pot găsi mai multe informații AICI.

VEZI ȘI:

În ajutorul ucrainenilor, chiar și atunci când mulți au uitat de ei: Centrul Dobra Hata din Cluj

Sute de haine gratuite pentru persoanele nevoiașe din Cluj

Guvernul va oferi ajutor financiar pentru bătrâni – Vezi care este suma și când începe proiectul