Știai ca microclimatul montan de la Vatra Dornei este benefic pentru tratarea unor afectiuni cardiovasculare, reumatismale, afectiuni postraumatice dar mai ales pentru stres? Ei bine sa înceapă relaxarea. Descopera România via Wens!
Legenda spune ca numele de “Vatra Dornei” a fost dat de întemeietorul Moldovei, Dragoș Vodă, care s-ar fi îndrăgostit de o păstoriță pe nume Dorina. Dragoș Vodă, aflat la vânătoare de căprioare în zona, a ucis-o din greșeală pe Dorina și, cuprins de remușcări, acesta a hotărât să dea numele fetei, râului din zona. Astfel, localitatea din valea râului Dorna a luat numele de… Vatra Dornei.
Dincolo de legendă, Vatra Dornei este o stațiune balneară încă de pe vremea Imperiului Habsburgic. Austriecii au dezvoltat aici stațiunea balneară, după ce au descoperit efectele benefice ale apelor minerale din zona.
Astăzi, Vatra Dornei este o statiune care te poate surprinde in orice anotimp. Te invitam sa descoperi Vatra Dornei și imprejurimile ei în ultimele zile de iarnă.
Dacă ai sentimentul ca ai uitat ceva acasă, îți spunem sigur că trebuie sa fi fost…grijile.
Știai ca acest microclimat montan este benefic pentru tratarea unor afectiuni cardiovasculare, reumatismale, afectiuni postraumatice dar mai ales pentru stres? Ei bine sa înceapă relaxarea.
Îți propunem o prima „doză” de afinată. „Rapelul” se face la nevoie.
La schi în Țara Dornelor
Dacă ești un împătimit al sporturilor de iarnă, îți recomandăm să îți pui în bagaje și echipamentul de schi. Țara Dornelor are 5 partii de schi omologate: Pârtia Parc, Veverița, Cârlibaba, Mestecăniș și Dealul Negru. De altfel, pârtia Dealu Negru este a 2-a cea mai lungă din țară, cu o lungime de 3200 de metri și cu o diferenta de nivel de 400 m. Accesul se face cu telescaunul. Tot la Vatra Dornei exista singura pârtie de sanie omologată din S-E Europei.
Plimbare cu sania trasă de cai
Ce mai poți face la Vatra Dornei? Ce zici de o plimbare cu calul în pădurile din apropiere sau de o plimbare cu sania trasă de cai? Ajuns în zona Bucovinei, poți să vizitezi și mănăstirile Voroneț, Humor sau Moldovița.
Mai avem o propunere: să vizitezi Comuna Ciocănești, aflată la 20 km de Vatra Dornei. Acolo, toate casele sunt decorate cu motivele traditionale care se regasesc și pe ouale încondeiate și pe costumele populare. In anul 2017 comuna a fost introdusă de publicația Lonelyplanet în top 10 al celor mai colorate destinatii turistice din Europa.
Descoperă destinații deosebite din România pentru că frumusețea nu este doar în ochii privitorului. Descoperă România via Wens!
Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Via Cluj TV pe Facebook printr-un Like mai jos: