Vicepreședintele PNL, Adrian Oros: Iohannis nu va fi suspendat! Opoziția va încerca să vină cu un candidat unic la alegerile prezidențiale

1

Vicepreședintele PNL, Adrian Oros, a declarat că nu există nici o șansă ca președintele României, Klaus Iohannis să fie suspendat. El este de părere că liderii coaliției de guvernare nu vor risca să fie înfrânți, din nou, într-un referendum, în acest an, în care vor fi organizate alegerile atât pentru Parlamentul European, cât și cele prezidențiale.

Ideea suspendării lui Klaus Iohannis a fost vehiculată de mai mulți lideri ai coaliției PSD- ALDE, după ce Klaus Iohannis a întârziat să accepte demisiile foștilor ministri ai Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu, respectiv Transporturilor, Lucian Șova. De asemenea, Klaus Iohannis a refuzat să îi numească pe cei propuși pentru aceste posturi de către premierul Viorica Dăncilă. 

Vicepreședintele PNL, Adrian Oros, a vorbit în acest context și despre ultimele sondaje de opinie, care arată faptul că PNL a depășit PSD în opțiunile electoratului. După un sondaj realizat de IMAS la comanda USR, primul partid în opțiunile alegătorilor este PNL, cu 26,1 la sută, urmat de PSD, cu 25,2 la sută din voturi. Urmează USR cu 11,6 la sută, ALDE cu 9,6 la sută, partidul lui Dacian Cioloș, cu 8,5 la sută, și partidul Pro România, al fostului premier Victor Ponta, cu 6,2 la sută. Ar mai putea trece pragul electoral de 5 la sută și UDMR, care are 4,6 la sută, în timp ce partidul fostului președinte, Traian Băsescu, este cotat la 2,5 la sută.

 

Adrian Oros crede că formațiunile de Opoziție ar putea să se coaguleze într-o posibilă viitoare coaliție de guvernare abia după alegerile europarlamentare. Și aceasta cu atât mai mult cu cât formațiunile românești vor activa în familii politice diferite. Discuțiile dintre partidele de Opoziție, mai spune Adrian Oros, vor începe după alegerile pentru Parlamentul European. Obiectivul PNL este acela de a avea un candidat unic susținut de toate partidele de Opoziție.

O altă temă este legată de posibila ordonanță de urgență legată de amnisitie și grațiere. Adrian Oros este de părere că, în prezent, sunt șanse mici ca un asemenea act să fie adoptat. Mai mult amănunte în emisiunea România Via Cluj, moderată de Claudiu Pădurean.