Artiști lirici clujeni vor cânta în Nurnberg în cadrul proiectului DOR – Despre Oameni și România

0

Artiști lirici clujeni de certă valoare vor concerta în această sâmbătă în Nurnberg, în catedrala Sfântul Petru. Concertul face parte din proiectul DOR – Despre Oameni și România, spune dirijorul Cristian Sandu de la Academia Națională de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj. Intrarea la concert este liberă.

Programul concertului, elaborat de maestrul Cristian Sandu, va fi o veritabilă paradă de arii, duete si momente orchestrale din creaţii semnate de mari compozitori români. Spectatorii vor descoperi intensitatea trăirilor sufletului românesc prin fragmente din lucrări precum: “Lăsați-mă să cânt” şi “Lysistrata” de Gherase Dendrino, “Ana Lugojana” de Filaret Barbu, “Crai Nou” de Ciprian Porumbescu, “Dunărea albastră” de Iosif Ivanovici, “Năpasta” de Sabin Drăgoi şi “Luceafărul” de Nicolae Bretan.

Tenorul Ştefan von Korch, unul dintre soliști, spune că: “publicul se va bucura de o parte din nestematele liricii româneşti şi pot deja să dezvălui că voi interpreta una dintre piesele mele favorite «Mult mă-ntreabă inima,» din opereta “La seceriş” de Tiberiu Brediceanu. Este o secvență pe cât de spectaculoasă pe atât de autentic românească, pe care sunt nerăbdător să o fac cunoscută spectatorilor din Germania.”

Alături de tenorul Ştefan von Korch, pe scena din Nurenberg vor fi soliştii: Antonia Beteag (soprană), Janetka Hoșco (mezzosoprană), Cătălin Moței (bariton) şi Orchestra de Cameră a Academiei Naționale de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca.

Onoarea de a ghida spectatorii prin programul muzical elaborat de dirijorul Cristian Sandu va reveni lect. univ. dr Raluca Zglobiu de la Universitatea Babeş-Bolyai, care la sfârșitul concertului va modera și o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul.

Concertul DOR este cofinanțat de Institutul Cultural Român, prin Programul CANTEMIR – program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional.

Mai multe detalii despre concert, aflați de la dirijorul Cristian Sandu, prezent în emisiunea România Via Cluj.


banner