Victorie pentru CFR Cluj în primul duel din Superliga – penalty apărat la ultima fază

0

Fotbaliștii de la CFR Cluj au învins sâmbătă, 16 iulie, pe teren propriu, formația FC Rapid București, scor 1-0, în prima partidă disuptată în sezonul 2022/2023 al Ligii 1. Este primul succes pe care elevii lui Dan Petrescu îl înregistrează într-un meci oficial, după reluarea sezonului competițional.

Clujenii obțin primul succes din actualul sezon competițional, după ce au fost învinși, în Supercupa României, de Sepsi Sf. Gheorghe și au remizat, în dublă manșă, cu FC Pyunik Erevan, formație care a eliminat campioana României, la loviturile de departajare, încă din primul tur preliminar al UEFA Champions League.

Gazdele au înscris unicul gol al meciului, în minutul 17, prin fundașul Yuri Matias, care a trimis mingea în plasă, după ce portarul rapidiștilor a respins, chiar în fața porții, reluarea cu capul din corner a lui Marko Dugandzic. Înainte de această fază, portarul oaspeților a avut o intervenție incredibilă la șutul lui Claudiu Petrila.

Cristian Bălgrădean, erou pe arena Gruia

La ultima fază a jocului, rapidiștii s-au aruncat în atac, în speranța găsirii golului egalizator. Mingea centrată în careul clujenilor s-a lovit de brațul lui Ovidiu Hoban, iar arbitrii din camera VAR au semnalat centralului Sebastian Colțescu intervenția neregulamentară. Acesta a verificat reluările video și a acordat, în premieră, o lovitură de la 11 metri pentru oaspeți. Este prima decizie din istoria video arbitrajului în fotbalul din campionatul românesc de fot.

Portarul Cristian Bălgrădean a devenit eroul primului succes al ardelenilor din actualul sezon competițional, deoarece a reușit să respingă șutul din penalty. În caz contrar, fanii din Gruia ar fi suferit un alt final de meci dramatic.

Fanii rapidiști au venit în număr foarte mare în Cluj-Napoca

Fanii echipei antrenate de Adrian Mutu au făcut, în număr foarte mare, deplasarea de la București și și-au încurajat favoriții pe tot parcursul jocului. Totuși, cu excepția posibilității de a răsturna soarta partidei, rapidiștii nu au reușit să pună mare pericol la poarta apărată de Cristi Bălgrădean.

Pentru CFR Cluj urmează prima manșă din cel de-al doilea tur preliminar al UEFA Conference League, competiție în care campioana României va evolua drept consecință a eșecului cu FC Pyunik. Ardelenii vor întâlni formația Inter Escaldes, campioana Andorrei, într-o partidă ce va avea loc pe stadionul din Gruia, joi, 21 iulie, de la ora 20:30.

VEZI ȘI:

CFR Cluj, învinsă la penalty-uri de Pyunik Erevan și eliminată din UEFA Champions League

Dan Petrescu, înainte de returul CFR Cluj – Pyunik: “Totul este posibil mâine”

CFR Cluj, învinsă de Sepsi Sf. Gheorghe în Supercupa României