VIDEO Nodul rutier Platinia, predat înainte de termen

0

A fost finalizată lucrarea de conectare a cartierului Mănăștur, prin Platinia cu Sala Polivalentă, spre Grigorescu, respectiv spre Zorilor, prin strada Mărginașă. Lucrarea a fost inaugurată în avans, iar termenul final este la 1 decembrie. Prezent la inaugurare, primarul Emil Boc a subliniat importanța acestei lucrări prin care se facilitează accesul traficului dinspre Mănăștur spre Grigorescu și Zorilor și totodată din Zorilor spre BT Arena, prin același nod de la Platinia.

Pe strada Mărginașă s-a prevăzut lărgirea la trei benzi în zona intersecției cu Calea Mănăștur – Calea Moţilor, pentru asigurarea lățimilor minime necesare circulației auto în siguranță și pentru realizarea spațiului de încadrare pentru preselectarea direcției de circulație (stânga-dreapta).

Toate interesecțiile și trecerile de pietoni de pe segmentele de stradă asupra cărora s-a intervenit prin proiect au fost semaforizate, într-un sistem inteligent de management trafic, adaptiv și prevăzut cu sisteme de prioritizare a mijloacelor de transport public față de circulațiile auto private.

Lucrări importante in cadrul proiectului:

• plantare arbori noi cu grătare de protecție: 179 bucăţi

• plantare arbuști și plante perene: 6869 bucăţi

• suprafața totală spațiu verde: 885,19 mp

• realizare piste biciclete pe Calea Mănăștur-Calea Moților-str. Oțetului-str.Uzinei Electrice cu o lungime totală de 2608 ml

• mobiler urban (bănci, coșuri de gunoi, copertine stație bus Agronomie)

• pod nou peste Canalul Morii cu două benzi carosabile pe sens, trotuare și piste de biciclete

„Astăzi, la ora 11, încheiem proiectul Calea Mănăștur-Mărginașă-Uzinei Electrice, adică se va deschide circulația și peste pod. Poți veni direct de pe Calea Moților dacă vrei și s-o iei la stânga pe strada Oțetului și te duci direct la Polivalentă. Bravo constructorilor. Termenul de finalizare era 1 decembrie, predau lucrările mai repede. Este lucrare de aproximativ patru milioane de euro”, a declarat Emil Boc la un post de radio local.

VEZI ȘI:

Emil Boc: Turnul Pompierilor va putea fi vizitat și noaptea – Intrarea este liberă

Emil Boc: Clujul va avea 6 miliarde de euro pentru acțiune climatică

Clujenii vor plăti încărcarea mașinilor electrice la stațiile din oraș

 

banner