Clujenii vor plăti încărcarea mașinilor electrice la stațiile din oraș

0

Șoferii de mașini electrice vor plăti încărcarea la stațiile din Cluj-Napoca. Tariful încă nu a fost stabilit. Dacă în 2019 în Cluj-Napoca erau două stații de încărcare pentru care se plăteau costuri cu energia de aproximativ 2.000 de lei, în prezent în oraș funcționează 22 de stații de încărcare, care au generat costuri de peste 1 milion de lei în anul 2022.

„Datorită costurilor ridicate cu energia electrică, instabilitatea prețului de pe piață a acesteia și a propunerilor de reducere a consumului, se impune achitarea serviciilor de reîncărcare de către utilizatorii stațiilor de reîncărcare electrică, cu excepția stațiilor destinate bicicletelor/trotinetelor pentru care reîncărcare va fi realizată gratuit”, arată Serviciul Parcări al Primăriei.

Etapa consultării publice are loc în perioada 19 octombrie – 3 noiembrie 2023. Persoanele interesate pot trimite sesizările, observațiile, punctele de vedere la adresa de e-mail: consultarepublica@primariaclujnapoca.ro. De asemenea, pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, situat pe str. Moților nr. 7, sau la orice primărie de cartier.

VEZI ȘI:

Primăria Cluj-Napoca: Se vor scumpi parcările din anul 2024 – Află noile tarife

Programul despre siguranța rutieră, „Fii isteț, vei fi mai sigur!“, revine în liceele din Cluj-Napoca

Parcul Observator, deschis până la finalul anului – Se întinde pe o suprafață de 1,2 hectare

 

 

 

banner